Nova vest
Atletika

Utorak, 21.07.2009.

17:53

Novi Sad spreman za juniorsko EP

Generalni direktor 20. Evropskog juniorskog prvenstva u atletici, Stevan Zorić ocenio je da je Novi Sad spreman za orgranizaciju takmičenja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Takmičenje će biti svečano otvoreno u sredu, a najbolji mladi atletičari Evrope boriće se od 23. do 26. jula na stadionu Karađorđe u glavnom gradu Vojvodine. Prijavljeno je 959 takmičara (540 atletičara i 419 atletičarki) iz 46 zemalja, od ukupno 50 članica Evropske atletske federacije.

"Dva dana uoči jednog od najvećih sportskih takmičenja održanog u našoj zemlji poslednjih decenija, Novi Sad, Vojvodina i Srbija su spremni da na najbolji način odgovore na taj veliki dogadjaj, pripreman pune dve godine“, istakao je Stevan Zorić na konferenciji za novinare.

"Objekti su pripremljeni po najvišim standardima, a rekonstruisani stadion Karađorđe, na kojem će se mladi atletičari takmičiti u 44 discipline, u fazi je doterivanja i pružiće najbolje uslove, kako sportistima, tako i publici, novinarima i svima koji budu pratili to značajno nadmetanje", rekao je on.

Prema rečima Zorića, ped organizatorima su bili visoki zahtevi, a velika su i očekivanja od prvenstva. Generalni direktor pozvao je gledaoce da uprkos najavljenom toplom vremenu u što većem broju dođu na tribine i podrže sve takmičare, a posebno one iz Srbije, jer je ovo „naša najtalentovanija atletska generacija“.

Favoriti za osvajanje medalja u našoj reprezentaciji su Ivana Španović i Tatjana Jelača, ali će one, kao i svi ostali, imati mnogo jaču konkurenciju nego nedavno na Univerzijadi u Beogradu, napomenuo je Zorić i pokazao medalje koje su za ovaj šampionat izrađene u Kovnici novca.

Direktor takmičenja Ivica Matijević je istakao da će na šampionatu biti 1.408 učesnika, od čega su 959 takmičari.

"Najviše je Nemaca, oko 100, a zatim Engleza, Francuza i Rusa", rekao je Matijević i dodao da je takmičarska satnica za ovo prvenstvo vrlo zgusnuta, jer u četiri dana treba smestiti 44 discipline, od kojih svaka ima kvalifikacije. Isti program na seniorskom prvenstvu traje šest dana.

"Takmičenja će na stadionu biti održavana od od 9,30 do 13, odnosno od 15 do 20 sati, a atletičari će za treninge imati na raspolaganju rekonstruisano obližnje Đačko igralište", rekao je Matijević i naglasio da su staza, sva borilišta na stadionu, kao i elektronika pripremljeni na najvišem nivou.

U organizaciji prvenstva Evrope angažovano je oko 1.000 ljudi koji će se brinuti da sve protekne u najboljem redu, a veliku podršku organizatorima su dali Novi Sad, posebno Zavod za izgradnju grada, Izvršno veće Vojvodine i Ministarstvo omladine i sporta Srbije.

Svečano otvaranje šampionata biće održano u sredu u 20 časova na novosadskom Trgu slobode, a posle polučasovnog zvaničnog programa biće priređen koncert Zvonka Bogdana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve