Nova vest
Atletika

Subota, 18.07.2009.

21:03

Siljnov propušta SP u Berlinu

Olimpijski šampion u skoku u vis Andrej Siljnov zbog povrede ahilove tetive će propustiti Svetsko prvenstvo koje se održava narednog meseca u Berlinu.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Rus, koji je do zlata na Olimpijskim igrama u Pekingu prošle godine došao skokom od 2,36 metra, izjavio je da će pauzirati tokom ostatka sezone pošto je pre tri nedelje morao na operaciju.

„U zavojima sam sada tako da je za mene sezona završena“, izjavio je 24-godišnji Siljnov, koji je prošle godine ostvario i najbolji skok sezone od 2,38 metra.

Povlačenje Siljnova sa šampionata, koji je na programu od 15. do 23. avgusta, drugi je veliki udarac za ruski nacionalni tim pošto je početkom nedelje osvajač srebrne medalje na Igrama u Pekindu u skoku s motkom Jevgenij Lukjanenko takođe objavio da neće moći da učestvuje na u Berlinu zbog bolesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

2 h

U fokusu

Vidi sve