Nova vest
Atletika

Petak, 19.06.2009.

23:45

Gej trči 100m na prvenstvu SAD

Američki sprinter Tajson Gej trčaće svoju prvu trku na 100m u 2009. godini na atletskom prvenstvu Amerike kako bi se što bolje pripremio za predstojeće SP.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Atletsko prvenstvo Amerike, koje počinje narednog četvrtkau Judžinu, u državi Oregon, ujedno predstavlja i kvalifikaciono takmičenje za reprezentaciju SAD, koja će nastupiti na Svetskom prvenstvu u Berlinu, od 15. do 23. avgusta.

Gej, koji je kao aktuelni svetski prvak na 100 i 200 metara već obezbedio učešće u Berlinu, ipak planira da učestvuje barem u prvoj rundi kvalifikacijama na 100 metara, ne bi li se što bolje pripremio za nastup u Berlinu, saopštila je Atletska federacija SAD (USATF).

USATF je saopštila da nije isključena mogućnost da Gej nastupi u sva tri kruga kvalifikacija na 100 metara.

Amerikanac je u svojoj jedinoj takmičarskoj trci ove sezone, 30. maja na Ribokovom gran priju u Njujorku, trijumfovao na 200 metara sa trećim rezultatom svih vremena u toj disciplini, 19,58 sekundi.

"Posle njegovog nastupa u Njujorku jasno je da je Tajson u odličnoj formi. Sa nestrpljenjem čekamo njegov rezultat u trci na 100 metara u Oregonu", rekao je izvršni direktor USATF Dag Logan.

Gej, koji je pre dve godine na SP u Osaki osvoji i zlato kao član Američke štafete na 4x100 metara, polako se vraća u formu posle olimpijske godine u kojoj je imao velikih problema sa povredama. Tada je, u njegovom odsustvu, Jamajčanin Usain Bolt postao dominantna figura u svetskom sprintu, pošto je na Igrama u Pekingu osvojio tri zlatne medalje i oborio tri svetska rekorda, na 100, 200 i 4x100 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve