Nova vest
Atletika

Četvrtak, 02.10.2008.

15:38

Olivera Jevtić brani titulu na Adi

Najbolja srpska atletičarka i vicešampionka Evrope u maratonu Olivera Jevtić predvodiće u subotu 4. oktobra na Adi Ciganliji oko 3.500 učesnica 10. Ženske trke.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Pored Jevtićeve, koja brani titulu osvojenu prošle godine, favoriti na stazi oko Savskog jezera dugoj 7.700 metara biće kenijska atletičarka Lidija Njeri, Lucija Kimani iz Bosne i Hercegovine i mađarska rekorderka na deset kilometara Beata Rakoncaj.

"Olivera će treći put učestvovati na ovoj trci. To će za nju biti odlična prilika da proveri formu i da zajedno sa trenerom Slavkom Kuzmanovićem odluči da li će joj, eventualno, sledeća trka biti Njujorški maraton", rekao je na konferenciji za novinare direktor preduzeća "Beogradski maraton" Dejan Nikolić.

Predsednik Komisije "Žene i sport" Olimpijskog komiteta Srbije Milena Reljin podsetila je na značaj predstojeće manifestacije.

"Ova trka kao prava promocija ženskog sporta razvija prijateljstvo i dobru komunikaciju i ističe značaj sporta u negovanju zdravlja uopšte", istakla je Reljinova.

Pobednici Ženske trke pripašće 1.000 evra, drugoplasiranoj 700 , a treće, četrto i peto mesto biće nagrađeni sa po 500, 300 i 200 evra.

Promoteri manifestacije biće svetska rekorderka u skoku u dalj Ruskinja Galina Čistjakova i svetska šampionka u juniorskoj konkurenciji Ivana Španović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve