Nova vest
Atletika

Subota, 12.07.2008.

19:06

Zlato za Ivanu Španović!

Atletičarka Srbije Ivana Španović osvojila zlatnu medalju na prvenstvu sveta za juniore u poljskom Bidgošću.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španovićeva je u trećoj seriji skočila 6.61 i nadmašila konkurentkinje. Drugo mesto i srebrnu medalju osvojila je svetska juniorska rekorderka Nataša Mironjuk iz Belorusije koja je u finalu skočila 6.46, a treće mesto pripalo je Kubanki Dalijeniz Alkantara koja je u poslednjoj seriji skočila 6.41.

"Cilj mi je bila zlatna medalja i to sam uradila. Moj recept za uspeh jeste vredan rad, mnogo vežbe i dobar trener", rekla je Španovićeva.

Osamnaestogodišnja Zrenjaninka je ove godine sjajnim nastupima na mitingu u Senti i državnom prvenstvu u Novom asdu obezbedila olimpijsku normu.

Zlatna medalja Ivane Španović prva je pobeda predstavnika Srbije na šampionatu na kojem su Tatjana Jelača i Mihalj Dudaš osvojili bronzane medalje i prva zlatna medalja za sportistu iz Srbije od 1990. godine kada je Dragutin Topić pobedio u skoku u vis.

Sa tri medalje Srbija trenutno zauzima 11. mesto u konkurenciji 33 zemlje sveta koje su osvojile odličja. Dan pre završetka šampionata na prvom mestu se nalaze SAD sa ukupno 14 medalja, ispred Nemačke koja ima pet zlatnih odličja i Kenije sa tri titule šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve