Nova vest
Atletika

Nedelja, 01.06.2008.

09:42

Bolt oborio rekord na 100 metara!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jamajčanin Usein Bolt oborio je noćas svetski rekord na 100 metara. Na mitingu "Ribok gran pri" u Njujorku, on je najkraću deonicu pretrčao za 9 sekundi, 72 stotinke, što je za 2 stotinke brže od dosadašnjeg rekorda, koji je bio u vlasništvu njegovog sunarodnika Asafe Pauela.

Bolt je od prvog metra njujorške trke iza sebe ostavio svetskog šampiona Tajson Geja, koji je i sám zabeležio odlično vreme, 9.85.

Pre takmičenja u Njujorku, najveći uspeh Bolt je ostvario na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu, kada je osvojio srebrnu medalju na 200 metara, a ovo mu je bila tek peta zvanična trka u karijeri na 100 metara.

Odlično veče za Jamajku zaokružila je Veronika Kembel-Braun, koja je najavila još jedan zanimljiv duel Jamajke i Sjedinjenih Država na predstojećim Olimpijskim igrama u Pekingu, zabeleživši u Njujorku najbolji rezultat ove godine na 100 metara, 10.91, pobedom ispred Amerikanke Alison Feliks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve