Nova vest
Atletika

Utorak, 01.01.2008.

02:05

Sao Paulo: Čeriot i Timbilili prvi

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Kenijski atletičar Robert Čeriot i atletičarka Alisa Timbilili pobednici su 83. tradicionalne 'Trke Svetog Silvestra' koja se u najvećem gradu Južne Amerike, Sao Paulu trči u novogodišnjoj noći.

Čeriot je stazu dugu 15 kilometara pretrčao za 45 minuta i 57 sekundi, minut brže od zemljaka Patrika Ivutija (46.53) i domaćeg atletičara Anoe doš Santoš Dijaša (47.06).

Čeriot, dvostruki pobednik Novogodišnje trke u Sao Paulu i tri puta najbolji na Bostonskom maratonu, dominirao je od starta do cilja i uprkos paklenoj vrućini postigao solidno vreme.

Bila je to deseta pobeda nekog atletičara iz Kenije od 1945. godine kada su pored brazilskih atletičara počeli da trče i stranci.

Timbilili je Keniji donela šestu pobedu u konkurenciji žena, a na debiju na ulicama Sao Paula trčala je 53 minuta i sedam sekudni. Drugoplasirana je bila Brazilka Marizete de Paula Rezende, pobednica iz 2002. godine (53.36), a treća Marija Zeferina Baldaia (54.43).

Rezende je u finišu smanjila veliku prednost kenijske atletičarke ali nije uspela da je prestigne.

Čeriot i Timbilili dobili su iste nagrade, po 13.500 dolara, za pobede.

U trci na ulicama Sao Paula učestvovalo je oko 20.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve