Nova vest
Atletika

Utorak, 11.12.2007.

15:34

Izbor Ilića u ASS nelegitiman

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Izbor Velimira Ilića na funkciju predsednika Atletskog saveza Srbije nije bio legitiman, jer nije izvršen u skladu sa opštim aktima ASS, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta. Takav zaključak usvojila je komisija za preispitivanje postupka izbora predsednika ASS, koja je, po nalogu ministra Snežane Marković-Samardžić, formirana na osnovu zahteva za zaštitu zakonitosti.

"Na osnovu izveštaja verifikacione komisije ASS, utvrđeno je da je sednici prisustvovalo 75 članova Skupštine, a u skladu sa članom 40. Statuta odluke se donose većinom glasova prisutnih članova, što znači da za svaku odluku mora da glasa najmanje 38 članova, što se prilikom izbora Ilića nije dogodilo. Pošto ni jedan od kandidata nije dobio neophodnu većinu od 38 glasova, odluka o izboru nije mogla biti doneta", navodi se u saopštenju.

Prilikom izbora za predsednika, Ilić je dobio 37 glasova.

Komisija je zaključila da ne može da se prihvati ni obrazloženje da je novi predsednik izabran uslovno, ukoliko nije prekršen Statut i Poslovnik, jer institut uslovnog izbora nije predviđen ni Statutom ni Poslovnikom.

"Na osnovu izloženog, komisija je konstatovala da izbor novog predsednika Atletskog saveza Srbije nije bio legitiman, jer nije izvršen u skladu sa opštim aktima Atletskog saveza Srbije", navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve