Nova vest
Atletika

Nedelja, 09.05.2010.

20:13

Odličan rezultat Ivane Španović

Rekorderka Srbije u skoku u dalj Ivana Španović pobedila je u kvalifikacijama za državni kup u Sremskoj Mitrovici rezultatom 6,56 metara.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Španovićeva je tako zabeležila 11. rezultat ove godine u svetu.Devetnaestogodišnja Španović, koja ove sezone prvi put nastupa u seniorskoj konkurenciji, ovim skokom je ostvarila izuzetno vredan rezultat. "Glavni cilj ove godine mi je uspešno učešće na prvenstvu Evrope u Barseloni krajem jula."

"Ukoliko budem skakala na ovom nivou, finale ne bi trebalo da izostane", rekla je aktuelna univerzitetska prvakinja i svetska šampionka u juniorskoj konkurenciji iz 2008. godine.

Španović je istakla da je promenila tehniku skakanja i trčanja.

"Nova tehnika skakanja očigledno već daje rezultate. Motivisana sam da u Barseloni ostvarim maksimum", poručila je Španović, čiji rekord iznosi 6,71 metara, a ostvaren je prošle godine u Novom Sadu, kada je na juniorskom prvenstvu Evrope osvojila srebrnu medalju.

Španović je pre zlata na juniorskom prvenstvu sveta u Bidgošću 2008, osvojila srebro na svetskom šampionatu za juniore 2007. u Ostravi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve