Nova vest
Atletika

Subota, 03.04.2010.

16:26

Održana "Trka uz Beograđanku"

Tradicionalna "Trka uz Beogradjanku" održana je u subotu u okviru manifestacije "Kule Beograda 2010", saopštila je gradska uprava.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

U muškoj konkurenciji pobedio je Anđelko Rističević, od žena najbrža je bila Marija Stambolić, a u kategoriji veterana prvi se na vrh "Beogradjanke" uspeo Božidar Stavrić. Rističević je pobedio u vremenu 2 minuta i 22 sekunde, dok je Stambolić sa 2 minuta i 47 sekundi oborila ženski rekord trke. U kategoriji veterana, Stavrić je na cilj stigao za 3 minuta i 17 sekundi.

Na 24. tradicionalnoj trci učestvovalo je pedesetak atletičara, atletičarki i veterana, koji su trčali od prizemlja do 23. sprata Palate "Beograd".

Takmičenje su organizovali humanitarna organizacija "Belgrade Road Runners" i Atletski savez Srbije, a pokrovitelji su bili ministarstva za omladinu i sport, dijasporu, kao i gradski Sekretarijat za sport i omladinu.

U saopštenju se navodi i da će se 24. aprila održati i "Trka uz toranj na Avali". Najbolji trkač u generalnom plasmanu osvojiće Trofej Đoke Vještice i učestvovaće na najvećoj evropskoj trci uz stepenište, koja će se održati u maju u Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve