Nova vest
Atletika

Sreda, 17.03.2010.

14:57

Troje atletičara na Kupu Evrope

Reprezentativci Srbije u atletici Tatjana Jelača, Dragana Tomašević i Asmir Kolašinac učestvovaće 20. i 21. marta na Kupu Evrope u bacačkim disciplinama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kup Evrope u bacačkim disciplinama održava se u francuskom gradu Salon de Provans u periodu od 20 -21.marta, a Srbiju će na ovom prestižnom takmičenju predstavljati troje atletičara. Pored Jelače, Tomaševićeve i Kolašinca, u Francusku putuju i treneri Jovan Jahić, Danilo Krtinić, Nikola Tomasović i savezni selektor Dragiša Kuzmanović.

Šampionka Evrope za juniore u bacanju koplja, Tatjana Jelača nastupala je i prošle godine na ovom prestižnom takmičenju i Srbiji donela bronzanu medalju sa rezultatom 54 metra.

Pre svega zadovoljna sam kako sam odradila pripreme, na oba takmičenja ove zime bacala sam 58 metara i bila bi zadovoljna kada bi u Francuskoj ostvarila rezultat na tom nivou. Takmičenje je u nedelju, bacaju se 4 hica na otvorenom, a sam rezultat dosta će zavisiti i od vremenenskih uslova. Prošle godine na Tenerifama bacila sam 54 metra i zauzela treće mesto, volela bih da ponovim dobar rezultat“ izjavila je naša šampionka kojoj je ovo prvo veliko takmičenje u seniorskoj kategoriji.

Asmir Kolašinac je prošle godine na Kupu Evope zabeležio četvrto mesto i ostvario rezultat 19,43 metara.

U Francusku putujem psihički rasterećen. Bacanje kugle je na programu u subotu, imaćemo dosta vremena da se odmorimo i da vidimo teren. Baca se na otvorenom u 6 pokušaja. Tenerifi su mi ostali u lepom sećanju, nadam se da ću i u Francuskoj dobro bacati“ izjavio je Asmir Klašinac.

Dragana Tomašević i njen trener Danilo Krtinić u sredu se vraćaju sa priprema u Baru, gde su, kako kažu uspeli da skupe pet sunčanih dana i probaju bacanje diska.

Opšti pokazatelji su dobri, nismo imali prilike mnogo da radimo na bacanjima pre svega zbog vremenskih uslova, ali rezultat kao što je 2,90m u skoku u dalj iz mesta, Draganin je najbolji rezultat u karijeri, proizvod dobrog rada i nagoveštava odličnu sezonu. Dragana je juče na treningu istegla Ahilovu tetivu, verovatno je u pitanju lakša povreda, jutarnji trening ćemo uraditi u Baru i popodnevnim letom dolazimo u Beograd. Odmorićemo se do takmičenja u subotu i verujem da je ova povreda neće sprečiti od nastupa. Ovo je vrlo kvalitetno evropsko takmičenje i poznato je da su na njemu pobeđivali veliki šampioni poput Sadove, Grasu, Kantera. Idemo sa ambicijom da napadnemo medalju, koja za nas nije nepoznanica“ istakao je trener Dragane Tomašević Danilo Krtinić, koji se još jednom osvrnuo na značaj i doprinos koji bi imala izgradnja bacačkog balona u Sremskoj Mitrovici.

Selektor Dragiša Kuzmanović izjavio je da je zadovoljan rezultatima koji su naši bacači ostvarili u ovom delu sezone što govori u prilog da na ovom prestižnom takmičenju mogu vrlo visoko da se plasiraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve