Nova vest
Atletika

Subota, 13.03.2010.

18:07

Blanki Vlašić zlato na SP u Dohi

Hrvatica Blanka Vlašić, svetska šampionka u skoku u vis na otvorenom, u subotu je osvojila zlato i na Svetskom prvenstvu u dvorani u Dohi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pored Vlašićeve titulom svetskih šampiona drugog dana takmičenja u Kataru okitili su se Britanci Dvejn Čejmbers i Džesika Enis, Brajan Klej, Debi Dan, Lolo Džons i Kristijan Kantvel iz Sjedinjenih Država, Australijanci Fabris Lapjer i Stiven Huker, Maseret Dafar i Derese Mekonen iz Etiopije, Kazahstanka Olga Ripakova i Kris Braun sa Bahama.

Vlašićeva je do titule svetske šampionke u zatvorenom došla skokom od dva metra, ispred Rut Bejtije iz Španije koja je skočila 1,98 metara, dok je bronza pripala Amerikanki Šante Hauard Lou, sa istim rezultatom.

Čejmbers je trijumfovao u trci na 60 metara u vremenu od 6.48 sekundi. Drugo mesto zauzeo je Majk Rodžers iz Sjedinjenih Država, a treće atletičar Antigve i Barbzde Danijel Bejli. Čejmbersova sunarodnica Džesika Enis osvojila je zlato u petoboju sa 4.937 bodova. Pored nje na pobedničko postolje popele su se dve Ruskinje olimpijska šampionka Natalija Dobrinska i Tatjana Čemova.

Lapjer je osvojio titulu svetskog šampiona u skoku u dalj rezultatom 8,17 metara, kojim je za devet centimetara nadmašio Južnoafrikanca Kotsa Makene, dok je bronza pripala još jednom Australijancu Mičelu Votu sa skočenih 8,05 metara.

Aktuelni svetski i olimpijski šampion u skoku s motkom Stiven Huker trijumfovao je u Dohi rezultatom od 6,01 metara i tako postavio novi rekord u dvorani. Srebrna medalja pripala je Nemcu Malteu Moru, dok se na treći stepenik pobedničkog postolja popeo Aleksander Štraub.

Klej, američki višebojac, odbranio je titulu svetskog šampiona u dvorani sa sakupljenih 6.204 boda, ispred nosioca titule na otvorenom sunarodnika Treja Hardija i Alekseja Drozdova iz Rusije.

U trci na 3.000 metara do četvrte uzastopne titule u dvorani došla je Etiopljanka Maseret Dafar. Ona je trijumfovala u vremenu od 8:51.17 minuta, ispred Vivijen Čerio iz Kenije i sunarodnice Sentejehu Eđigu. Njen sunarodnik Mekonen slavio je na 1.500 metara rezultatom od 3:41.86 minuta, dok su se na pobedničko postolje popeli i Ikider Abdulati iz Maroko i Kenijac Haron Kejtani.

Danova je trijumfovala na 400 metara rezultatom od 51.04 sekunde, ispred Tatjane Firove iz Rusije i Bugarke Vanje Stambolove. U istoj disciplini kod muškaraca do pobede je došao Braun u vremenu od 45.96 sekundi, ispred Vilijama Kolasoa sa Kube i Amerikanca Džamala Torensa.

Lolo Džons, još jedna Amerikanka, postala je svetska šampionka na 60 metara s preponama uz rekord u vremenu od 7.72 sekunde. Pored nje na pobedničkom postolju našle su se Kanađanke Pedrita Felisijen i Prisila Lopez.

U troskoku je trijumfovala Ripakova najboljim rezultatom sezone od 15,14 metara, ispred Kubanke Jarkeris Savinje i Ane Pjatik iz Rusije.

Do treće uzastopne titule svetskog šampiona u bacanju kugle u Kataru je došao Kantvel hicem od 21,83 metara ispred Belorusa Andreja Mikneviča i Ralfa Bartelsa iz Nemačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve