U "našoj ligi" - ništa novo

Postaje sve jasnija razlika izmedju "gornjeg" i “donjeg” doma – 12 timova se podelilo na 5 onih koji su na vrhu i ostatak, od kojih su barem 3 ekipe u prilično neprijatnoj situaciji. Najbolje plasiran je i dalje FMP, koji ima jedan poraz, a zatim slede Partizan, Zvezda,Budučnost i Hemofarm, koji zauzimaju bas ovako naveden redosled, a sve ih deli po jedan poraz ( ili pobeda, ko kako više voli ). Slobodno se može reći da je najuverljiviji posao odradila Budućnost.

Izvor: Aleksandar Dzikiæ, pomoæni trener KK Partizan Mobtel

Ponedeljak, 10.02.2003.

13:21

Default images

Jasno je, barem bi trebalo biti, da se bez navedenog ne može na sam vrh, gde su oni , sami sebe, već odavno postavili.

Istovetan problem se javlja u SVIM klubovima koji u svojim sastavima imaju mladje igrače, one koje u narodu zovu “ talenti”. Svi oni, bez obzira na razlike u “bojama”, kao da smatraju obaveznim svoje prisustvo na parketu, bez razlike da li na njemu rade nesto “korisno” ( za svoj tim I za sebe…ali nešto nisam siguran da imaju baš ovakav redosled prioriteta u svojim glavama) ili svoj učinak svode na poziranje za kalendare sponzora ( tamo gde ih ima ).

Kao sto sam već napisao, samo je Budućnost bila ubedljiva. Veoma blizu poraza bio je lider, ali se “vojvodjanska priča” u postavci “južnog teatra” ipak nije ponovila.

FMP jeste primio 50 poena za prvih 20 minuta, ali je uspeo da goste smiri u ostatku utakmice. Promenjena je odbrana, sto automatski znači da je lopta manje vremena provodila u rukama Pavkovića ( gde Zdravlju najvise odgovara da bude ) tj. da su gosti bili primorani da težište igre u napadu prenesu na ostatak ekipe.

Železnik je opet predvodio Askrabić, ovog puta veoma opasan sa udaljenosti veće od 6,25 ( 4 od 5 ) , sto je otvaralo dosta prostora za unutrašnju igru Nikolića. Petrović je I dalje povredjen, Freeman manje efikasan. Biče potrebno sto pre otkloniti uzroke koji su doveli do plus 18 za goste, kojima je za takvu prednost bilo potrebno tek 14 minuta.

Zvezda je svoju utakmicu odigrala ranije, zbog ponzatih obaveza koje ima. Pobedjen je OKK Beograd, koji je opet dobro namučio tim većeg kvaliteta.

Utakmicu nije obeležilo ništa drugo osim uspona i padova u igri obeju ekipa. Zvezda je uspela da za prvih 20 minuta postigne 58 poena – sigurno je da je dobra igra dovela do toga, a ne slučajnost – a u nastavku 28 ! Za 13 minuta su gosti sa minus 16 došli do egala, a na sve to promašili su šut za pobedu.

Neverovatno, ali je tako.

To je jos jedan dokaz da "male" utakmice, uslovno tako ocenjene, mogu da promene sezonu.Jedna pobeda odredjuje dobru i lošu sezonu.

Izmedju prvoplasiranog FMPa i trećeplasiranih crvenobelih se i dalje nalazi Partizan, koji u dosadašnjih 13 mečeva ima dva poraza. Crnobeli su se bas dobro pomučili protiv Sloge, doduše na drugačiji način nego protiv Spartaka ili OKK. Gosti su u prednosti bili samo u prvih 10 minuta, a onda se tvrdjom odbranom došlo do egala pa i prednosti. Kraljevčani su se odlučili za “uspavanku” ,sa ciljem da Partizan sto vise vremena provede u odbrani, sa manje vremena za ostvarivanje prednosti koje objektivno ima.

Domaćin definitivno nije imao sutersko veče. Promašivani su otvoreni šutevi za 3 poena, u reketu se povremeno nije imalo dovoljno čvrstine za uspesnu završnicu, a sve to nisu preduslovi za uspešan napad. Moralo se dobro zapeti u odbrani, jer samo poeni proistekli iz takve igre mogu u ovakvim situacijama da donesu pobedu.

Bas kao i na utakmici Zvezda-OKK,I FMP-Zdravlje, dolazi do promene u pristupu u pristupu igri I to u trenučima največe dominačije ogledane u največoj rezultatskoj prednosti. Očigledan nedostatak nečega sto bi se moglo opisati kao “pregazi, pa vladaj”.

Hemofarm je uzvratio Vojvodini i definitivno ih ostavio u donjem domu. Pojačani Novosadjani ovog puta nisu imali uobičajenu “podlogu” dobre partije Radonjića, a bez njegovog učinka “nema sreće” za skakavce .

Sistem domaćina na kome insistiraju je ovog puta nadvladao nad individualnim kvalitetima gostiju.

Kao sto sam napisao na početku, kolo bez kiksa “favorita”, bez većih promena redosleda na tabeli. Po starom običaju , broje se pobede i pamte uspesi, zaista se retko pamti put do njih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: