Najzanimljivije kolo od starta šampionata

Beogradski timovi su pobedjivali, osim "najmladjih" Lavova, koji su i dalje jedini bez pobede. Na vrhu su, i dalje, FMP i Partizan i posle sest nedelja neporazeni.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.11.2002.

16:39

Default images

OKK Beograd je dosao do druge pobede protiv Spartaka u utakmici koja je imala dva razlicita perioda.Posle prvih 20 minuta, Beogradjani su dosli do 14 poena prednosti, gosti zaustavljeni na samo 28 poena. Sigurno je da Suboticani, posle trijumfa protiv Zvezde, nisu dosli u Beograd na izlet, ambicije uvek porastu kada se kvalitetniji porazi.Medjutim, drugi deo utakmice je iznenadio sve- od ubedljive pobede doslo se do spasavanja. Da je Spartak u poslednjim minutima bolje izvodio slobodna bacanja, ko zna kako bi se sve zavrsilo.

Po svemu sudeci, odluka da se Kosanovic prebaci na poziciju 3 daje rezultate. Posle visegodisnjeg "odsustva" sa ove pozicije, ovaj igrac pokazuje da uspesno moze da odigra i na 3 i na 4, zavisno od potreba. Dragojlovic opet odlican.Gosti su se zalili na sudjenje, bez ikakve sam zelje da tako nesto komentarisem, ipak sam protiv toga da se sudijskom odlukom direktno odlucuje pobednik.Na kraju krajeva, nikako da neko u tom kontekstu pomene malo postovanja prema radu trenera i igraca.

Lovcen je pobedio na Cetinju, a timu se na pravi nacin prikljucio Tosic( 23 p sa klupe, za tri 5 od 6) veoma vazan deo Bojanicevog sistema. Odlican, najzad i Minic, izgleda da je "prozivka" posle utakmice sa Partizanom imala efekta. Broj 1 , Carapic, poceo na klupi, ali je imao svoje minute. Da ne ponavljam sta i koliko on znaci Cetinjanima. Starter je bio i mladi Pelkic, Lovcen ima "rupu" na toj poziciji( ceka se povredjeni Ivanovic ), pomazu se pomenutim igracem, kao i bivsom cetvorkom Stevovicem, jer se ne moze ocekivati da Milovic iznese sam citavo takmicenje. Izrazito napadacki orjentisane Novosadjane su sveli na 77 poena, od toga u poslednjih 10 minuta su primili tek 9 poena.

Nikolic nikako da uspe u svom nastojanju da razigra centre, Johnsona i Jeremica. Dok ovaj drugi nije ni ulazio u igru, ovaj prvi je postigao citav jedan poen. Najbolju centarsku rolu je odigrao Vukas, ali bez finalizacije pobedom. Kako je uspeh Vojvodine uvek i najdirektnije moguce povezan sa "raspolozenjem" Radonjica, moze se reci da se vise nije moglo. Posle igre za deset prosle nedelje, ucinak jedinog playmakera gostiju nije bio na tom nivou.

Pre prvenstva , ekipa Lavova nije bila u najuzem krugu kandidata za jedino mesto , poslednje, koje garantuje igranje i sledece sezone, ali u drugoj ligi, ili ako lepse zvuci, I B ligi.Garant uspeha je bio iskusni Stepandic i njegova "SWAT" ekipa predvodjena neunistivim Grusanovicem. Sest nedelja posle pocetka lige, najmladji prvoligas iza sebe ima samo sest poraza. Istina je da su par puta bili jako blizu (Partizan npr ), ali se od tako iskusnih ljudi ocekuje da najbolje ocene i procene sta mogu i kada mogu i protiv koga. No, u najvaznijoj utakmici do sada ( i pored one cuvene...svaka je vazna ), protiv direktnog rivala u trci za 11 mesto, Lavovi nisu uspeli da pobede kraljevacku Slogu, koja je tako dosla i do druge pobede.

Ko nije igrao u Kraljevu, ne zna sta je to DOMACI TEREN. Licno volim takve utakmice, navijanje, pune tribine. Sigurno je da sva ta podrska predstavlja veliku pomoc ekipi Sloge ( kao i svakome drugome, kada igra kao domacin u takvom okruzenju ), ali ipak su igraci ti koji "ubacuju", a trener taj koji vodi ceo show.

Stefanovic je lider ekipe, i to dokazuje iz nedelje u nedelju. Ovog puta imao je pomoc u Primcu , slovenackom "gastarbajteru" kome sve vise odgovara srpska kuhinja, i Bozovicu.
Stepandic igrao sa sedam igraca, Grusanovic opet najbolji, ali ne moze sve sam. Rajkovic je takodje u dobroj formi ( njegova izmena Curcic se nije ovog puta oprobao ). Prslogodisnji nosioci, Habus i Markovic, i dalje navijaju sa klupe.
fonet
Ovo mi je cetvrta sezona na klupi Partizana i moram da priznam da se ne secam kada smo Zdravlje iz Leskovca tako sigurno i ubedljivo pobedili. Od prvog trenutka, gosti su potpuno kontrolisali ritam utakmice i dogadjanja na terenu. Neocekivani start Avdalovica ( Vujanic ostao na klupi ) i njegova odbrana na Pavkovicu( 2 poena u prvom poluvrememnu ) su potpuno smeli domacina - vec posle 10 minuta bilo plus 19 za Partizan. Osnovna igra Zdravlja - pick-n-roll - je odlicno branjena ( 15 minuta - 13 poena domacih ), dok se u napadu insistiralo na prebacivanju tezista igre u reket, blize kosu, preko Ostojica i Krstica, pre svih.

Partizan je igrao vrlo nesebicno, i u napadu i u odbrani, a zelja za maximalnom pobedom se nije smanjivala ni sa ulaskom igraca sa klupe. Posledice Slaska se nisu primecivale.Krstic odlican, 21p, 8 od 9 iz igre, Vujanic sa klupe 17 poena, Avdalovic u najboljem izdanju ove sezone.

Crvena Zvezda je nanela poraz Hemofarmu, igrom koja je sigurno najbolje izdanje od pocetka sezone. Iako sam licno bio potpuno siguran da "seca" Washingtona nece doneti nista lose,misljenja sam da se posle ove utakmice o tome moze govoriti sa sigurnoscu. Ako nista drugo, izgleda da je taj potez bas prijao Scooney Pennu, koga nisam video u boljem izdanju jos od njegove pretposlednje godine na Ohio stateu.

Jeretin moze i na dvojci da funkcionise, po misljenju strucnog staba crveno-belih mnogo bolje od nekih drugih igraca. Ne zelim da se udubljujem previse u te odluke, cinjenica je da playmakerski tandem Penn-Jeretin odlicno funkcionise i kada igra u tandemu. Nema praznih minuta u odbrani, igra se brzo u napadu. Sinoc Hemofarm jednostavno nije mogao da trci sa domacinima, da ne spominjem nedisciplinu napada gostiju i zelju pojedinaca za samoisticanjem. Takvo ponasanje nije uobicajeno za Lukajicevu ekipu, ali sinoc su igrali upravo tako. Obaveze i ocekivanja su sigurno porasli angazovanjem Topica, kvalitet sa papira ce morati i na parketu da se dokazuje.

Ako me nesto iznenadilo, onda je to nacin na koji je FMP dosao do pobede u mecu protiv Buducnosti. Niti sam ocekivao takav, niti "onakav" ishod ( slabo mi se "javljaju" rezultati ), ali sam ocekivao 40 minuta velike borbe i dobre kosarke. Sastavi obe ekipe su prepuni i mladosti i iskustva, i znanja i zelje za pobedom, za mene je to svakako bio derbi kola. Da cemo se nagledati koseva, bilo je izvesno vec posle 10 minuta - Buducnost je primila - ili FMP je postigao ( kako vam volja ) - 31 poen. Kljuc je, kao i obicno, Askrabic, pravi graditelj igre Zeleznika, kome je ovoga puta "domaci" bio nesto laksi - cesto ( a ispostavilo se i precesto ) je za njega bio zaduzen najvisi igrac lige, Vranjes. Rezultat svi znamo ( daleko od toga da je Vranjes krivlji od ostalih ).

Posle utakmice Djurovic je sve komplimente dao funkcionisanju tandema Nikolic - Askrabic, ocenivsi ih kao tandem kakav malo ko ima. Ako me pamcenje ne vara, jos jedan povratnik ( Tanjevic pre par sezona ) nije mogao da se nacudi njihovoj saradnji. Za "domace" ljude u kosarci oni su svakako uobicajena pojava kada se igra protiv Zeleznika - ako zelis da ih pobedis, moras da im oduzmes ono u cemu su najbolji : pas-igra i kretnja bez lopte. Jos ako imas cime da ih napadnes, dovodis FMP u probleme, jer ni jedan ni drugi nemaju zamene tog kvaliteta, a o uigranosti i da ne govorimo. Plisnic i Bratic igraju odlicno sa klupe, kao i Freeman.Ostaje da se vidi da li je novopridosli James Brown resenje na 5.

Ocekivalo se da Buducnost preko Browna i Milojevica napadne domacina, ali niti jedan od pomenutih nije bio na svom nivou, sto se slobodno moze reci za kompletan sastav Podgoricana. Izgleda da je pobeda protiv Zalgirisa uzela danak, a misljenja sam da sve domace ekipe, ipak, vise vode racuna o redosledu na kraju domace lige. Koljevic los, Walsh nije ni ulazio, o igri se brinuo Pajevic. Pobunjenik Bakic bolji od ostalih, ako se posle minusa od 24 moze govoriti od dobrima.
Reprezentativci Cabarkapa i Smiljanic u bledim izdanjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: