Naslovna strana


Tuzilastvo nista ne zna

 

Beograd, 4.mart 2002. - Okruzno javno tuzilastvo u Beogradu saopstilo je u 4. marta 2002. godine, rezultate dosadasnjih istraga o nestanku Ivana Stambolica, tacnije da o Stambolicu gotovo nista ne zna. Saopstenje se istovremeno bavilo i uzrokom smrti sudije Nebojse Simeunovica. Tuzilastvo tako navodi da se o Stambolicu gotovo nista ne zna, dok tacan uzrok smrti sudije Simeunovica obdukcijom nije mogao da se ustanovi.

Podsecajuci da je Stambolic nestao 25. avgusta 2000. u blizini restorana "Golf" u Kosutnjaku, Tuzilastvo navodi da je samoinicijativno 5. septembra 2000. godine zatrazilo od MUP Srbije da ga obavesti o svim preduzetim radnjama na rasvetljavanju tog slucaja. Decembra te godine saslusano je u Okruznom sudu vise osoba, obavljena su i odredena vestacenja DNK analizom, a pregledana su i neka dokumenta.

"Vise puta je saslusan i, zasada, jedini ocevidac otmice Stambolica, iz cijeg iskaza proizilazi da su ga kidnapovale dve nepoznate osobe, silom i uz pretnju pistoljem, a onda su ga belim kombijem odveli u nepoznatom pravcu. Do sada nismo mogli da pribavimo ni jednu drugu informaciju, podatak ili dokaz podoban za rasvetljavanje ovog slucaja, kaze se u saopstenju.

Slicno je i u slucaju Nebojse Simeunovica, nestalog polovinom novembra 2000. godine, cije je telo nadjeno 3. decembra te godine u Dunavu.

O "rezultatima" obe istrage obavestene su i porodice Stambolic i Simeunovic, a policiji je nalozeno da i dalje radi na ovim slucajevima.

Naslovna strana specijala

Latinka Perovic: Rec na sahrani Ivana Stambolica

Na Topciderskom groblju sahranjen Ivan Stambolic

Slobodan Snajder: Rec o coveku i vremenu

Reakcije javnosti

Hronologija slucaja Stambolic (Beta)

Fotogalerija

 

ARHIVA

Trazi se...

O Ivanu Stambolicu

Ivan Stambolic "Put u bespuce nema kraj"

Cutanje medija i rezima

Beograd, 4.mart 2002
Tuzilastvo nista ne zna

Latinka Perovic "Varljivo leto u Srbiji"
Sa promocije knjige "Koreni Zla" Ivana Stambolica

Mihail Ramac:
"Gde je Ivan Stambolic?"

Vladimir Jovicic:
"Tragao je za istinom o Bojani"

Mira Markovic:
"Bio je prijatelj mog muza"

Poslednje pismo Ivana Stambolica Slobodanu Milosevicu

B92 SPECIJALI


© 2002, B92

Click Here!