• Početna strana

 

Informacija o optužnici u slučaju Sjeverin

 

Beograd, 24.oktobar (B92)- Okruzno javno tužilaštvo u Beogradu dostavilo je 23. oktobra Okružnom sudu u Beogradu optužnicu protiv više lica, među kojima su Milan Lukić, Oliver Krsmanović i Dragutin Dragićević, zbog krivičnog dela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz člana 142. Krivičnog zakona SRJ.

Optužnica ovim licima stavlja na teret da su 22.10 1992. godine oteli 16 lica bošnjačke nacionalnosti,državljana Republike Srbije, sa prebivalištem u mestu Sjeverin, opština Priboj, a koji su tog dana putovali na posao ili u školu u Priboj.

Optuženi su otete u Mioču, Republika Srpska, prebacili teretnim vozilom u Višegrad u motel Vilina Vlas, gde su ih brutalno fizički zlostavljali, a nakon toga odveli na obalu reke Drine gde su ih ubili iz automatskog oružja.

Lica koja su preživela streljanje ubijena su noževima. Njihova tela bačena su u Drinu.Protiv svih lica određen je pritvor.

U istražnom zatvoru Okružnog suda u Beogradu nalaze se Dragutin Dragićević, uhapšen 4. juna 2002. godine i Đorđe Šević, uhapšen 24. oktobra u Rumi. Ostalih sedam optuženih nisu dostupni organima gonjenja.

 

www.b92.net