Naslovna strana

 


Vesti

28.08. Lečić: Radiodifuzni savet može i bez donacija
26.08. Zamrznuta evropska pomoc Radiodifuznom savetu
01.08. Duve za reizbor članova saveta za radiodifuziju
25.07. Lalić: Mogućnost kolektivne ostavke Saveta za borbu protiv korupcije
10.07. Masari: ponovni izbor clanova Saveta - jedino rešenje problema legitimnosti
12.06. Vodinelić i dalje kandidat civilnog sektora
11.06. Vodinelić podneo ostavku u Savetu za radio-difuziju, Radojković najavio
05.06. Snježana Milivojević podnela ostavku u Savetu za radio-difuziju 04.06. Snježana Milivojević najavila ostavku na članstvo u Savetu
27.05. Radenović deveti član Saveta za radio-difuziju
12.05. Supruga tvrdi da Radenovićeva biografija sadrži lažne podatke
25.04. Sam sebe predložio za člana Saveta radiodifuzne agencije
19.04. Nepravilnosti pri imenovanju članova Saveta Republičke agencije za radiodifuziju
08.04: EAR i OEBS pomažu rad agencije

 

Lečić: Radiodifuzni savet može i bez donacija
28.8.03. | Izvor: B92

Beograd -- Odluka Evropske komisije i Evropske agencije za rekonstrukciju da zamrznu 300 hiljada evra pomoći za Savet agencije za Radiodifuziju prvi je slučaj od 5. oktobra 2000. da Evropa uskrati finansijsku pomoć našoj zemlji. Ovo je u izjavi za Radio B92 potvrdio direktor operativnog dela Evropske agencije za rekonstrukciju Haso Molineus. On je objasnio da u svakom pojedinačnom slučaju dodeljivanja finansijske pomoći Evropska unija mora da se osigura da će ta sredstva biti korišćena uz poštovanje demokratske procedure i vladavinu prava. "U ovom konkretnom slučaju procedura nije poštovana tako da nismo u mogućnosti da podržimo proces koji ima neke mane i zato privremeno zamrzavamo ova sredstva dok da se procedura ne ispoštuje u potpunosti. O tome će srpske vlasti morati da razmisle. Nije na nama da postavljamo uslove, ali suština je u tome da ne možemo da podržimo stvari u kojima se ne poštuje procedura. Za sada nismo dobili nikakve formalne reakcije srpskih vlasti, a nisam siguran ni da će ih biti. Uostalom, to i nije neka velika suma novca, ali videćemo. Osnovna poruka je: ako imate pravila i procedure, molim vas, poštujte ih", izjavio je za Radio B92 predstavnik Evropske agencije za rekonstrukciju.

Reagujući na ovu izjavu, ministar za kulturu i medije Branislav Lečić izjavio je za B92 da ga čudi odluka o zamrzavanju 300 hiljada evra, jer na sastanku u julu s predstavnicima Evropske komisije i OEBS-a nije bilo najave da će pomoć biti uskraćena. "Sada je to odjednom zaličilo na neku vrstu ucene. Čini mi se da se teren rata sada prebacio iz zemlje na inostranstvo i da su određeni politički krugovi uticali na uskraćivanje pomoći", rekao je ministar Lečić. "Mislim lično da tu ima otvaranja očiju od strane svih faktora koji učestvuju u planiranju reformske politike kod nas, na način da postoje jaki lobiji iz naše zemlje koji zarad svojih interesa vrše uticaj na evropskom nivou zato što imaju jake veze. Ja lično smatram da to nije dobra politika, svih onih koji misle da preko Evrope udaraju packe sopstvenoj, rođenoj vladi na takav način. Mi ćemo se snaći i bez takve vrste pomoći, ona nama nije neophodna. Možemo sa svojim kapacitetom da rešimo osnovne stvari koje su reformi države, pa i u reformi medija neophodne, a Radiodifuzni savet predstavlja jedan od važnih faktora koji će urediti medijski prostor u našoj zemlji".

Ministar Lečić je objasnio da je Zakonom o radiodifuziji predviđeno da se Agencija za radiodifuziju finansira od uplata na ime nadoknade za korišćenje frekvencija i da će, dok ne dođu ti prvi prihodi, sredstva za rad Agencije biti obezbeđena iz budžeta.

Istovremeno, čačanski Radio Ozon predložio je u sredu da se zamrznuta sredstva koja je Evropska komisija i Evropska agencija za rekonstrukciju namenila Savetu Agencije za radiodifuziju usmere ka nezavisnim elektronskim medijima. U saopstenju, Radio Ozon navodi da podržava odluku Evropske komisije i Evropske agencije za rekonstrukciju o suspenziji novčanih donacija Savetu za radiodifuziuju. Nezavisni elektronski mediji doprineli su demokratskim promenama u Srbiji, a danas se zbog, kako se navodi u saopštenju "neispunjenih zakonodavnih obaveza države" i "jalovog rada Saveta za radiodifuziju", nalaze u teškom i neizvesnom materijalnom položaju. Prema oceni Radio Ozona, donatorska pomoć informativnim elektronskim medijima, koje država i lokalne samouprave ne finansiraju iz budžeta, je neophodna, kako u uslovima "potpunog bezakonja u oblasti radiodifuzije" i nepostojanja zdravog tržišta ne bi došlo do prekida rada slobodnih elektronskih medija u Srbiji.

Zamrznuta evropska pomoć radiodifuznom savetu
26.8.03. | Izvor: Beograd 202

Beograd -- Evropska agencija za rekonstrukciju, Evropska komisija i OEBS odlucice ovih dana da li ce i kako finansijski pomoci rad Saveta Agencije za radiodifuziju, a raniji planovi su za sada zamrznuti, saznaje nezvanicno Beograd 202. Tim povodom potpredsednik Vlade Srbije Miodrag Isakov izjavio je za “Dvestadvojku” da nije toliko problem u novcu vec u tome koliko ce Savet za radiodifuziju moci da obavlja svoju funkciju na pravi nacin ako za to nema podršku OEBS-a i ako za njegov izbor i njegov rad nema razumevanja u Evropi. “Mislim da nije mudro raditi na silu, insistirati da profunkcioniše Savet koji nema podršku Evrope. Ja i inace mislim da taj savet treba ponovo birati zato što je on u dosadašnjem izbornom procesu, koji je ponavljan nekoliko puta, izgubio svaki kredibilitet i autoritet. To je neophodno da bi Savet mogao da rešava kljucna pitanja kada je rec o medijima i frekvencijama. Ocigledno, neko se žuri da iskoristi ucešce u radu u Radiodifuznom savetu ljudi koji su protureni na silu da bi se podela frekvencija obavila onako kako to nekome odgovara. Mislim da to nije pametno i da tu celu stvar treba preispitati, a to je bio moj stav i ranije”, rekao je Miodrag Isakov za Beograd 202. U meduvremenu, kako je objavljeno u najnovijem “Službenom glasniku”,Vlada Srbije odobrila je 5.000.000 dinara iz tekuce budžetske rezerve za finansiranje Saveta radiodifuzne agencije.

Duve za reizbor članova saveta za radiodifuziju
1.8.03. | Izvor: Beta

Beč -- Izaslanik za slobodu medija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Frajmut Duve ocenio je da je potrebno ispočetka sprovesti proceduru izbora članova Saveta za radiodifuziju u Srbiji. U svom godišnjem izveštaju Duve je ukazao na postojeće probleme u vezi za izborom članova Saveta za radiodifuziju. Podsećajući da je Stalnom savetu OEBS-a povodom toga 17. jula uputio svoje mišljenje, on je istakao da je prisutna zabrinutost kod političara, medija i nevladinih organizacija o legitimnosti izbora pojedinih članova Saveta za radiodifuziju. "Izvesne proceduralne neregularnosti iznete su u javnosti. Te neregularnosti utiču na ugled Saveta kod stanovništva", kazao je Duve.

Lalić: Mogućnost kolektivne ostavke Saveta za borbu protiv korupcije
25.7.03. | Izvor: B92

Beograd -- Savet za borbu protiv korupcije saopštio je u petak uvece da ce nastavak njegovog rada zavisiti od razgovora sa premijerom Srbije Zoranom Živkovicem i od spremnosti Vlade da podrži mere za sprecavanje korupcije. Na sednici, koja je održana u jeku afere o pranju novca, clan Saveta za borbu protiv korupcije Nikola Miloševic podneo je neopozivu ostavku.

Clan ovog saveta, Ivan Lalic za Radio B92 kaže da zbog cinjenice da Vlada nije prihvatila zahtev da se opozovu clanovi Radio-difuznog saveta koje je ona predložila, bilo reci i o kolektivnoj ostavci ovog tela. "Danas je bilo i o tome reci, medutim, moja procena i procena svih, osim Nikole Miloševica koji je postupio individualno i dao svoju neopozivu ostavku na clanstvo, jeste da je to sada lakši put i da mi, jednostavno, još uvek imamo prostora za manervar. Mi želimo da sa premijerom Živkovicem, sa kojim smo zapoceli dobru saradnju, a nasam se da ona nije samo deklarativna, što ce se potvrditi po njegovom povratku iz Amerike, da li oni zaista misle da se mi bavimo ozbiljnim poslom, koji je stavka bez koje se ne može u jednoj zemlji u tranziciji, ili ne. Ukoliko ne, mislim da cemo mi vrlo lako doci do odluke o podnošenju kolektivne ostavke", rekao je Lalic.

Iako je Press služba Vlade Srbije najavila da je Savetu uputila dokumentaciju o finansiranju stranke G17 PLUS, umesto toga je dostavljena privatna predstavka Nemanje Kolesara, kaže Lalic i taj potez ocenjuje kao skandalozan. "Šta se dešava: Mi dan pred sednicu, preko medija i pres službe Vlade, saznajemo da su nam dostavljeni dokumenti, a ne kaže se ko nam je to dostavio – ako je to Vladina Pres služba, onda se pretpostavlja da je to Vlada. Dolazimo na sednicu, vidimo iste one papire koji su se pojavili u novinama – 3-4 papira iz one HVB banke i mala izjava gospodina Nemanje Kolesara, koji nije potpisan sa funkcijom. Znaci, koristi se organ i mehanizam Vlade na isti nacin na koji je korišcen prostor Vlade kada se održavala konferencija za štampu, samo što smo sada mi u pitanju. Zaista, mi takvih tužbi imamo milion. Mi ih prosledujemo MUP-u, ili ih razmatramo. To je, jednostavno, ogromna kolicina posla, koja nam nalaže da se i prema ovoj tužbi odnosimo kao prema tužbi privatnog lica", rekao je Lalic.

Lalic podseca da je Savet predložio Vladi donošenje antikorupcijskih zakona i to "zakona o sprecavanju sukoba javnog i privatnog interesa u obavljanju javne funkcije", ali je do sada usvojen jedino Zakon o finansiranju politickih stranaka i to sa odloženom primenom od 2004. godine.

Savet u saopštenju navodi i da još nisu dostavljeni potpuni podaci koje je Savet tražio od Vlade Srbije o clanstvu predstavnika Vlade u upravnom odborima javnih preduzeca, kao i da nema informaciju o stavu Vlade povodom predloga Saveta da se formira nezavisna revizorska kuca koja bi ispitala zakonitost poslovanja Radio-televizije Srbije, TV Pinka i drugih radiodifuznih preduzeca.

Masari: ponovni izbor clanova Saveta - jedino rešenje problema legitimnosti
10.7.03. | Izvor: B92

Beograd -- Skupština Srbije razmotrice u ponedeljak predlog za razrešenje tri sporna clana Republicke radio-difuzne agencije, koji je podnela grupa od 49 poslanika. Šef misije OEBS-a u Srbiji i Crnoj Gori, Mauricio Masari, za B92 kaže da jedini nacin da se problem legitimnosti Saveta agencije za radio-difuziju reši, jeste da se ponovi procedura izbora tri sporna clana Saveta, ali i procedura izbora za mesta koja su ostala upražnjena pošto su dva clana podnela ostavke.

Masari kaže da je potrebno da Savet što pre pocne sa radom, ali i da je neophodno da Savet bude prihvacen u javnosti i izabran po proceduri koja je predvidena zakonom. "Zbog kršenja procedure izbora, tri clana Saveta dovedena su u pitanje, a dva su podnela ostavke. Mislim da bi najbolji nacin za rešenje tog problema bio da se ponovi procedura kandidature i izbora 5 clanova Saveta. To je jedini nacin da se formira legitiman Savet", rekao je Masari.

Komentaršuci odnos medija i vlasti u Srbiji, Masari kaže da je to proces koji napreduje u dobrom pravcu. Šef misije OEBS-a u SCG, medutim, rekao je da ne treba zaboraviti da je proces demokratske tranzicije tek poceo i da postoji veliko negativo pravno naslede prošlog režima koje treba prevazici. "Mora još mnogo da se radi kako bi se, pod jedan, stvorila atmosfera poverenja izmedu vlasti i medija, i, pod dva, moraju se utvrditi pravila igre, odnosno pravila ponašanja medija i vlasti u društvu, koja ce svi poštovati", kazao je Masari. On je rekao da su Srbiji neophodni slobodni i nezavisni mediji, a u isto vreme i odgovorni mediji koji prihvataju obaveze i poštuju kodeks ponašanja.

 

Vodinelić i dalje kandidat civilnog sektora
12.6.03. | Izvor: B92

Begrad -- Dan nakon ostavke još jednog clana Saveta za radiodifuziju profesora Vladimira Vodinelica, predstavnici nevladinog sektora u Srbiji, najavili su da, ukoliko ne bude ponovljen izbor clanova Saveta, oni nece predložiti svog kandidata. S druge strane, clan Saveta Vladimir Cvetkovic uputio je otvoreno pismo predsednici Nezavisnog udruženja novinara Srbije Milici Lucic Cavic povodom njenih istupa u javnosti. Osamnaest nevladinih organizacija, ciji je predstavnik u Savetu za radiodifuziju do cetvrtka bio Vladimir Vodnelic, pozvali su poslanike republickog Parlamenta da po hitnom postupku preispitaju odluku o izboru tri sporna clana Saveta za radiodifuziju i ponove njihov izbor. U pismu upucenom poslanicima organizacije su navele da ljudi koji su olako prešli preko kršenja zakona i koji i dalje sede u nelegalnom i krnjem Savetu nisu dostojni tog mesta.

Aktivista “Otpora” Nenad Konstantinovic najavio je da ukoliko ne bude ponovljen izbor tri sporna clana Saveta nevladine organizacije nece predložiti kandidata za upražnjeno mesto. “Dok god se taj izbor ne ponovi u skladu sa Zakonom, mi kao nevladine organizacije, odnosno civilni sektor, necemo predložiti novog kandidata za clana Savet. I kada se to desi, naš kandidat ce i dalje biti profesor Vladimir Vodinelic. Dakle, civilni sektor nece uopšte ponovo praviti izbor. Za Vodinelic neko ko ce biti predstavnik onog treenutka kada se Savet konstituiše u skladu sa procedurom”, rekao je Konstantinovic.

Dušan Janjic iz Foruma za etnicke odnose ocenio je da situaciju sa Savetom za radio difuziju karakteriše jeftina trgovina sa principima slobode informisanja. Janjic je , ujedno, najavio da ce se Nevladine organizacije obratiti i medunarodnim institucijama i organizacijama, poput Saveta Evrope, Evropske unije i OEBS-a. “Moram da kažem da cemo unutar mehanizma OEBS-a vrlo ozbiljno razgovarati o efektima dosadašnje pomoci OEBS-a u ovoj sferi. Ona je bila i dobra, ali u nekim konkretnim detaljima je bila kontraproduktivna, zapravo povodila se za trgovinom lokalnih politicara. Moram da kažem da je OEBS dobim delom ‘aminovao’ jednu, u osnovi, nezakonitu i nedemokratsku proceduru. Mi ocekujemo da oni naprava svoju analizu, pre svega profesonalnosti u ovoj sferi”, rekao je Janjic.

Clan Radio difuznog Saveta Vladimir Cvetkovic optužio je u vec pomenutom pismu predsednicu NUNS-a Milicu Lucic Cavic da je više puta javno osporavala njegovo clanstvo koristeci neistinite podatke. Cvetkovic, izmedu ostalog, u pismu, postavlja pitanja predsednici NUNS-a, koja se odnose na osporavanje njegovog izbora u Savet za radio difuziju i zaštitu organizacije, odnosno NUNS-a, ciji je on clan.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Milica Lucic – Cavic, medutim, u izjavi za Radio B92 tvrdi da nijednog trenutka ovo udruženje nije osporavalo licnost bilo kojeg clana Saveta, vec to što prilikom njIhovog izbora nije ispoštovana zakonska procedura. Volela bih da znam koju hajku ja vršim 60 dana i koje sam to netacne podatke rekla o coveku o kome ne znam ništa. Znam samo da radi u Institutu društvenih nauka, a cime se u Institutu bavi nemam pojma, jer njegova biografija nije bila dostupna javnosti. Prema tome, nemam šta da kažem, stvarno. Mi o licnostima nismo govorili, vec smo se zalagali da ljudi koji postanu clanovi Saveta izlože svoje biografije i da javnost zna šta su, ko su i cime se bave”, rekla je Lucic Cavic. Podsetimo, iz republickog parlamenta u sredu je najavljeno da ce Skupština u narednih nekoliko dana raspravljati o sastavu Saveta za radiodifuziju.

 

Vodinelić podneo ostavku u Savetu za radio-difuziju, Radojković najavio
11.06.03 | Izvor: B92

Beograd -- Profesor Vladimir Vodinelic podneo je u sredu ostavku na clanstvo u Savetu za radiodifuziju Srbije, cime je to telo, ukljucujuci ostavku Snježane Milivojevic, ostalo bez dva clana. Kao razlog za podnošenje ostavke, Vodinelic je u izjavi za B92 rekao da Savet nije prihvatio njegov predlog da Skupština odlucuje o razrešenju devetog clana Saveta Gorana Radenovica: “Što se mene tice, to je znacilo kraj ucestvovanja u tome telu, jer prošli put vec imali smo prilike da vidimo da medu nama ima clanova koji su izabrani uz kršenje zakona, a da im to ne smeta. Ovoga puta Savet je odbio da izvrši svoju zakonsku dužnost. U clanu 29. Zakona o radiodifuziji stoji da ce Savet uciniti predlog za razrešenje Skupštini Republike Srbije u pogledu onoga clana koji je u postupku kandidovanja o sebi dao neistinite podatke ili precutao one koji su važni za clanstvo u Savetu. Pošto je to direktno kršenje zakonske obaveze, ja nisam našao više mesta, nikakve rezerve za to da kao pravnik, profesionalac, ostanem u njegovom sastavu”.

Posle sednice profesor Faulteta politickih nauka Miroljub Radojkovic najavio je da ce razgovorati sa onima koji su ga predložili za clana Saveta i predložiti im da prihvate njegovu ostavku: “Iz toga proistice, kao što sam i ja sam najavio, i sada javno, da cu ja još obaviti razgovor sa rektorskom konferencijom koja je meni dala poverenje ili - možda je sada pomalo cinicno reci – cast da budem u Savetu, da ih upoznam sa svim stvarima koje se dogadaju i spolja i unutra i tražicu njihovu saglasnost da i ja podnesem ostavku. Za to uvek ima vremena i mislim da to nije potrebno ciniti preko kolena”.

[komentari]


Snježana Milivojević podnela ostavku u Savetu za radio-difuziju
05.06.03 | Izvor: B92

Beograd -- Članica Saveta za radio-difuziju Snježana Milivojević podnela je u četvrtak, 5. juna 2003. ostavku na članstvo u Savetu, zbog inicijalne nezakonitosti Saveta. Ona je tom prilikom rekla da je na poslednjoj sednici Saveta, kada je za predsednika izabran Nenad Cekić, odbijen njen predlog da se Savet ne konstituiše, jer se time legalizuje odluka Skupštine Srbije o izboru tri člana Saveta, kojom je prekršen Zakon o radio-difuziji.


Radenović deveti član Saveta za radio-difuziju
27.05.03 | Izvor: B92

Beograd -- Glasovima dela vladajuce koalicije, ali i poslanika SPS-a, Stranke srpskog jedinstva i socijalista Branislava Ivkovica – izabrala je u utorak Gorana Radenovica za devetog clana Radiodifuznog saveta. Radenovic u Savet ulazi kao kandidat sa Kosova, a u javnosti se vec dugo vodi oštra polemika o njegovom slucaju.

Prigovor na Radenovicevu kandidaturu odnosi se, podsecamo, na zakonsku odredbu koja predvida da deveti clan Saveta ima prebivalište na prostoru Kosova i Metohije, što Radenovic kao kandidat ne ispunjava, jer živi u Podgorici, a sa Kosova poseduje izbeglicku legitimaciju. Šef poslanicke grupe DOS Reforme Srbije Bojan Pajtic smatra, medutim, da je od tih prigovora bitnija potreba da se Savet formira i pocne sa radom: "Bilo je osporavanja više clanova Saveta, 137 poslanika je procenilo da je to opredeljenje Saveta bilo u skladu sa zakonskim uslovima. Nije to bilo stranacko opredeljivanje, niti je bilo stranackih direktiva, nego apsolutna vecina poslanika koja je podržala više potrebu, cini mi se, da se Savet konstituiše, nego što je ulazila u to da li odredeni kandidati nekom odgovaraju ili ne".

Zbog rasprava do kojih je došlo u poslednjih par nedelja, nekoliko stranaka clanica vladajuce koalicije nije podržalo kandidaturu Radenovica – medu njima su Demokratska alternativa, Demokratski centar, Reformisti Vojvodine, Koalicija Šumadija, kao i dvojica poslanika novoformirane Inicijative za normalnu Srbiju. Protiv Radenovicevog izbora bila je i opoziciona Demokratska stranka Srbije.

Šefovi poslanickih grupa Demokratske alternative i DSS-a Nada Kolundžija i Dejan Mihajlov, i posle glasanja, ne smatraju da je Radenovic dobar izbor za Savet radiodifuzne agencije. Oni su kao problem naveli i to što njegov mandat u Savetu traje 6 godina. "Šta tu ima više da se kaže? Samo glasanje dovoljno govori o tome. Ocigledno da tu ima najlicnijih, najnižih interesa onih koji su glasali", rekao je Mihajlov. "Oko ovog kandidata je bilo previše sporova da bi se za njega ovako glasalo. On se bira na 6 godina i on je prakticno nezamenljiv. Ovo je poruka da smo možda nedovoljno osetljivi na neke stvari", misli Kolundžija.

Poslanici opozicije iz redova SPS-a i SSJ-a svoje glasanje za Radenovicev izbor obrazložili su time da je u interesu opozicije da se Savet što pre formira. Oni tvrde da ce, kada Savet pocne sa radom, biti omogucen i direktan televizijski prenos skupštinskih sednica. Niko od njih, ipak, nije precizirao, od koga su poslanici opozicije dobili takva uveravanja.

"Ukoliko se Skupština Srbije izborom Gorana Radenovica za devetog clana Radiodifuznog saveta ogrešila o zakon, moracu dobro da razmislim da li mi je mesto u takvom društvu", izjavio je za B92 clan Saveta, profesor Pravnog fakuleta Vladimir Vodinelic: "Moracemo i mi u Savetu da se time pozabavimo, da dobijemo potpuno jasnu predstavu o tome da li g. Radenovic ispunjava zakonske uslove. Bilo bi sjajno da ova afera nije ni nastala, bilo bi sjajno da je radiodifuzni savet još pre koji mesec poceo da funkcioniše. U ovom casu, ja ne mogu sagledati sve moguce posledice ovoga izbora".

[komentari]

 

Naslovna strana specijala

Vesti

Hronologija prethodnih događaja

B92 o saopątenju Nenada Cekića i Vladimira Cvetkovića

 


DOKUMENTI

Položaj medija u Srbiji, maj 2003.

Zahtev za pokretanje postupka razreąnja članova Saveta republičke radio-difuzne agencije.

Tekst Zakona o radiodifuziji - Word Zip 80Kb

B92 Specijal: Zakon o radio difuziji

 


ANALIZE

Jovanka Matić: Vlast nije ispunila obećanja

Ljubiša Rajić: Kolibri za obmanute diplomate

Srećko Mihajlović: Zasto je bitka protiv javnosti - unapred izgubljena bitka

Milica Lučić-Čavić: Mediji nisu sputani u vanrednom stanju

Nije bitan zakon?

 


FORUM

Frajumut Duve za reizbor članova Saveta za radiodifuziju

CPJ zabrinut zbog pritiska vlasti na stampu

Protestno pismo Johana Frica, direktora Međunarodnog novinarskog instituta

RBG: Ponoviti izbor članova

Masari: Na ąto legitimniji način izabrati Savet za radiodifuziju

ANEM za novi postupak izbora radiodifuznog Saveta

NVO: Nema zamene za Zakon

Javno mnenje: Vlast pritiska medije

IFJ: Doveden u pitanje integritet Zakona o radio-difuziji

De Hop Šefer: Zakon se nikada i nigde ne sme kršiti

Blankert: zahtev tri novinarske asocijacije zabrinjava

Andrić: uskoro zaokruživanje zakona iz medijske sfere

Zink: važno je da je učinjen prvi korak, kontroverze su razumljive

Milivojević: članica Saveta za radio-difuziju s najkraćim mandatom u istoriji evropskih regulatornih tela

Veljanovski: Tu ima i namernog loąeg uticaja jednog broja ljudi iz krugova vlast

Lučić-Čavić: Ogorčeni smo ąto kandidat profesionalnih udruľenja, jedan od najvećih medijskih stručnjaka, neće sedeti u Savetu.

Matić: Ovo nije samo pitanje naąe profesije, to je problem celog druątva

Dimitrijević: Ako moľe postojati javni interes iznad zakona, vratili smo se u staljinistička vremena

Radulović: Princip kojim su se predlagači rukovodili nije dobar

Lučić-Čavić: Moglo da se pričeka joą mesec dana da se izaberu ljudi kako zakon nalaľe

Misirkić: dodatni troškovi zbog kašnjenja Zakona o radio-difuziji

Vodinelić: nepotreban teret produžava početak rada Saveta

Milenković: Skupština Srbije je prekršila Zakon o radiodifuziji

Masari: OEBS svestan da nije ispoštovana zakonska procedura

Tejlor: nije poštovana zakonska procedura

Bečejić: povodom pretnji Gordani Suši, urednici VINa

Petrović: o medijima u Srbiji

 


[komentari čitalaca]


Click Here!

© 2003, B92

 

s