Naslovna strana

 


Reakcije javnosti

strana 1 | 2


FRAJMUT DUVE ZA REIZBOR ČLANOVA SAVETA ZA RADIODIFUZIJU
Beč, 1.avgust (Beta) -- Izaslanik za slobodu medija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Frajmut Duve ocenio je da je potrebno ispočetka sprovesti proceduru izbora članova Saveta za radiodifuziju u Srbiji. U svom godišnjem izveštaju Duve je ukazao na postojeće probleme u vezi za izborom članova Saveta za radiodifuziju. Podsećajući da je Stalnom savetu OEBS-a povodom toga 17. jula uputio svoje mišljenje. On je istakao da je prisutna zabrinutost kod političara, medija i nevladinih organizacija o legitimnosti izbora pojedinih članova Saveta za radiodifuziju. "Izvesne proceduralne neregularnosti iznete su u javnosti. Te neregularnosti utiču na ugled Saveta kod stanovništva", kazao je Duve.

CPJ ZABRINUT ZBOG PRITISKA VLASTI NA STAMPU

12. jun 2003. godine

Predsednik vlade Zoran Zivkovic
Kabinet predsednika vlade
Vlada Srbije
Nemanjina 11
Beograd 11000
Srbija i Crna Gora

Poslato faksom na broj: (381 11) 3617-609

Vasa Ekselencijo:

Komitet za zastitu novinara, CPJ, je zabrinut zbog niza poteza vlade tokom poslednjih nekoliko meseci koji su dodatno pogorsali ionako losu situaciju u oblasti slobode stampe.

Pogotovo smo zabrinuti sto vladini zvanicnici i dalje koriste verbalne pretnje, podnose ispolitizovane krivicne tuzbe kao i zbog drzavne cenzure ciji je cilj sikanirati novinare i ucutkati medije zbog izvestavanja u kome se kritikuje politika vlade. Jos vise uznemirava cinjenica sto najvisi politicki lideri u zemlji nisu opomenuli vladine zvanicnike zbog njihovog ponasanja prema novinarima cime su prakticno dopustili zloupotrebe slobode stampe.

Poslednji slucaj se odnosi na zabranu izdanja od 3. juna nedeljnog tabloida "Svedok" zbog intervjua sa Miloradom Lukovicem Legijom, liderom mocnog zemunskog mafijaskog klana i glavnog osumnjicenog za ubistvo srpskog premijera Zorana Djindjica 12. marta. Okruzni sud u prestonici Beogradu je nalozio policiji da zapleni i unisti sve primerke ovog izdanja jer je ocenjeno da je intervju protivustavan, te da se propagira rat, kako pise nezavisni dnevnik "Danas". "Usled ove vladine akcije, oko 28,000 primeraka lista sto iznosi 40 odsto tiraza nije distribuirano", rekao je glavni i odgovorni urednik "Svedoka" Vladan Dinic.

U jednom drugom slucaju sikaniranja medija, ministarstvo unutrasnjih poslova je proslog meseca podnelo krivicnu prijavu za klevetu protiv Zeljka Cvijanovica, glavnog i dgovornog urednika nezavisnog beogradskog nedeljnika "Blic News", dodatka dnevnog lista "Blic", i jednog od njegovih izvestaca Jovice Krtinica. Optuzbe se zasnivaju na Krtinicevom clanku od 21. maja u kome se kritikuje policijska istraga o ubistvu Boska Buhe, zamenika sefa srpske policije, koje se odigralo u junu 2002. godine. Ukoliko se proglase krivim, dvojica novinara bi se mogla suociti sa placanjem visoke novcane kazne i izdrzavanjem zatvorske kazne do 3 godine.

To je samo poslednji pokusaj da se ucutka "Blic News". U februaru, sef Biroa za komunikacije srpske vlade Vladimir Popovic Beba je podneo krivicnu prijavu protiv Cvijanovica zbog clanka od 3. jula 2002. godine u kome je optuzio Popovica i jednog bivseg visokog vojnog zvanicnika za sprovodjenje prljavih propagandnih kampanja u korist politicara na visokim polozajima. 30. maja je opstinski sud proglasio Cvijanovica krivim i kaznio ga novcano sa 50.000 dinara (900 americkih dolara).

Cvijanovic je dao ostavku na mesto glavnog i odgovornog urednika "Blic News"-a 4. juna zbog narastajuceg pritiska na njega licno i njegov list. "Zakljucio sam da je u Srbiji danas nemoguce uredjivati "Blic News" u skladu sa principima otvorenog i slobodnog novinarstva," napisao je Cvijanovic u saopstenju izdatom na dan njegove ostavke.

U jednog drugom slucaju u aprilu mesecu, Gordana Susa, voditelj i glavni i odgovorni urednik popularnog politicke emisije "Press Pretres", je izjavila da ju je uvece 18. aprila pozvao Popovic preko telefona i pretio joj zbog pitanja koje je isto vece postavila u svojoj emisiji. Tokom intervjua sa potpredsednikom srpske vlade Nebojsem Covicem u njenoj emisiji te veceri, Susa se interesovala za Popovicev status u Birou za komunikacije srpske vlade s obzirom da je u medijima ranije objavljeno da je uklonjen sa tog polozaja u oktobru 2002. godine. Popovic je navodno negirao da je obavio ovaj telefonski poziv i takodje je demantovao da je pretio Susi. Pokusaji Komiteta za zastitu novinara, CPJ, da kontaktira Popovica nisu urodili plodom.

U medjuvremenu, CPJ je i dalje veoma zabrinut zbog otezanja srpske vlade u implementaciji Zakona o radiodifuziji i uspostavljanju funkcionalnog Radiodifuznog saveta koji bi trebalo da nadzire rad elektronskih medija i podeli nacionalne radio frekvencije i televizijske kanale. Skupstina je odobrila zakon u julu 2002. godine, ali su zakonodavci propustili oktobarski rok za izbor clanova Saveta (cetiri clana koje imenuje vlada, cetiri clana koje imenuje nevladina tela i jedan koga imenuje sam Savet), a proces imenovanja clanova Saveta su zapoceli tek u aprilu 2003. godine. Pri izboru dva kandidata vlade su prekrsene zakonske odredbe o nominaciji kandidata, a imenovanje treceg clana koga je predlozio Savet je potvrdjeno u parlamentu uprkos navodima da predlozeni kandidat ne ispunjava zakonske uslove za taj posao. Dvojica nevladinih clanova su podneli ostavka u znak protesta, tako da je trenutno Radiodifuzni savet prevashodno naklonjen srpskoj vladi.

Odlaganje pocetka rada Radiodifuznog saveta povlaci ozbiljne reperkusije za Srbiju. Bez mehanizma za podelu nacionalnih frekvencija nezavisnim elektronskim medijima, provladini mediji dominiraju etrom cime se ugrozava medijski pluralizam i pristup javnim informacijama u Srbiji.

Ovo pravno i fizicko sikaniranje novinara, kao i odlaganja pune implementacije Zakona o radiodifuziji, odslikava sve izrazeniji konfrontacioni i netolerantni odnos prema kritickom medijskom izvestavanju. Kao nezavisna, nepristrasna organizacija posvecena zastiti svojih kolega sirom sveta, CPJ apeluje na Vasu Ekselenciju da ucini sve sto je u vasoj moci kako bi se zaustavile ovi politicki motivisani sudski procesi usmereni protiv predstavnika medija, ciji je posao da izvestavaju o dogadjajima, cak i kada to ne prija vladi. Takodje od Vas trazimo da krivicno gonite one koji prete novinarima zbog svog izvestavanja kao i da se postarate da se Zakon o radiodifuziji sprovodi na nacin koji omogucava da se razliciti glasovi mogu cuti u javnosti.

Mi uvazavamo izuzetno jake pritiske pod kojima se nalazite dok pokusavate da stabilizujete svoju zemlju, ali trazimo od vas da iskazete snaznu posvecenost slobodi stampi. Okruzenje u kojem se tolerisu razlicita misljenja je kljucno za odrzanje stabilnosti u drustvu.

Zahvaljujem vam se na paznji koju cete posvetiti ovim urgentnim pitanjima. U ocekivanju vaseg odgovora,

Iskreno Vasa,
En K. Kuper Ann
K. Cooper
izvrsni direktor

CC:
Ivan Vujacic, ambasador Srbije i Crne Gore u SAD
William D. Montgomery, ambasador SAD u Srbiji i Crnoj Gori
Americko udruzenje urednika stampanih medija (American Society of Newspaper Editors)
Amnesty International
Clan 19 (Article 19 Velika Britanija)
Clan 19 (Artikel 19 - Holandija)
Kanadski novinari za slobodno izrazavanje (Canadian Journalists for Free Expression)
Freedom Forum
Freedom House
Human Rights Watch
Indeks o cenzuri (Index on Censorship)
Medjunarodni centar za novinare (International Center for Journalists)
Medjunarodna federacija novinara (International Federation of Journalists)
Medjunarodni PEN (International PEN)
Medjunarodni institut za stampu (International Press Institute)
Lorne W. Craner, pomocnik sekretara za demokratiju, ljudska i radnicka prava SAD (United States Assistant Secretary for Democracy, Human Rights, and Labor)
Ceh stampanih medija (The Newspaper Guild)
Severnoamericka asocijacija elektronskih medija (The North American Broadcasters Association)
Prekomorski novinarski klub (Overseas Press Club)
Reporteri bez granica (Reporters Sans Frontičres)
Sergio Vieira de Mello, visoki komesar za ljudska prava Ujedinjenih Nacija (United Nations High Commissioner for Human Rights)
Udruzenje profesionalnih novinara (The Society of Professional Journalists)
Svetsko udruzenje novina (World Association of Newspapers)
Svetski komitet za slobodu stampe (World Press Freedom Committee)

PREPORUKA DA SE PONOVI IZBOR CLANOVA RADIO-DIFUZNOG SAVETA
Reporteri bez granica danas su uputili apel da se ponovi izbor clanova novog Radio-difuznog saveta nakon sto je srpski parlament 15. jula izglasao poverenje za izbor clanova Saveta cija je nominacija bila obelezena nepravilnostima.

Ova organizacija osudjuje i to sto su, nakon sto je skupstina potvrdila njihove kandidature, dva od ukupno tri
clana cije je clanstvo osporeno u Savetu, ukljucujuci i predsednika samog Saveta, krenuli u veoma zestok licni napad na vodeceg novinara koji je rekao da je njihovim izborom prekrsen Zakon o radio-difuziji, usvojen prosle godine.

"Formiranje Saveta za radio-difuziju je vazan korak za slobodu stampe posle pada Milosevicevog rezima i veoma je vazno da se ne dovodi u pitanje njegov legitimitet i nezavisnost", istakao je generalni sekretar Reportera bez granica Robert Menar u pismu predsedniku Skupstine Natasi Micic.

"Jedini nacin da se povrati kredibilitet Saveta jeste da se ponovi izbor clanova Saveta koji ce biti strogo u skladu sa procedurom", apelovao je Menar. On je dodao i da su licni napadi na novinare nedolicni i "nespojivi sa duznoscu Saveta da bude nepristrasan".

Savet za radio-difuziju, koji je poceo sa radom 4. juna, formiran je uz pomoc Zakona koji je usvojen 18. jula 2002. godine, sto je bila prva aktivnost na polju medija od pocetka demokratizacije. Jedna od glavnih duznosti ovog Saveta jeste da obezbedi da se frekvencije dodele emiterima na pravilan i objektivan nacin. Mediji kojima je bila oduzeta dozvola za rad u prethodnom rezimu jos uvek su bez dozvole, dok su oni koji su bili bliski sa bivsim srpskim liderom Slobodanom Milosevicem sacuvali privilegije koje su stekli.

Savet ima devet clanova - cetiri clana bira skupstina Srbije i Vojvodine, dva univerziteti i crkve, i dva nevladin sektor i profesionalna udruzenja. Devetog clana, predstavnika Kosova, bira ostalih osam clanova.

Osam clanova Saveta izabrano je 11. aprila, tokom vanrednog stanja koje je proglaseno nakon ubistva premijera Zorana Djindjica, a deveti clan je izabran 24. aprila. Prilikom tri nominacije nije postovana procedura koju propisuje Zakon o radio-difuziji.

Radi transparentnosti, Zakon predvidja da imena i biografije kandidata moraju biti objavljeni najmanje 30 dana pre izbora u Savet. Ali Skupstina Republike Srbije je nominaciju Nenada Cekica objavila samo tri dana pre izbora, a Vladimira Cvetkovica je nominovala na sam dan izbora. Cekic je sada predsednik Saveta.

Istovremeno, predstavnik s Kosova Goran Radenovic ne ispunjava kljucni uslov za ovaj posao - da zivi i radi na Kosovu. Snjezana Milivojevic, koju su profesionalna udruzenja kandidovala za clana Saveta, i Vladimir Vodinelic, predstavnik nevladinih orgranizacija, podneli su ostavke na clanstvo u Savetu zbog ovih nepravilnosti.

Odmah nakon sto je srpski parlament podrzao izbor tri sporna clana Saveta, 15. jula, dvojica clanova, Cekic i Cvetkovic, izdali su saopstenje optuzujuci Verana Matica, predsednika Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) i glavnog i odgovornog urednika Radija B92, da je vodio "hajku" protiv njih. Takodje su zatrazili istragu povodom finansijskih i pravnih operacija koje je Radio B92 obavio od 2000. godine. U anonimnim prijavama koje su bile podnete protiv Radija B92 optuzuje se izvrsna vlast za nepravilnosti u privatizaciji ove stanice. Agencija za privatizaciju odbacila je optuzbe kao neosnovane.

MASARI: NA ŠTO LEGITIMNIJI NAČIN IZABRATI SAVET ZA RADIODIFUZIJU
Beograd -- Šef Misije OEBS u Srbiji i Crnoj Gori, italijanski ambasador Mauricio Masari izjavio je u četvrtak da bi Savet za radiodifuziju trebalo da bude izabran na što legitimniji i transparentniji način kako bi ga svi u potpunosti uvažavali. Masari je u telefonskoj izjavi Beti rekao da OEBS pokušava da se uveri da su otklonjene sve institucionalne prepreke za međusobno delovanje medija, "što se posebno odnosi na formiranje Saveta za radiodifuziju". "Nastojali smo da u razgovorima sa predstavnicima vlade i premijerom pronađemo način da imenovanje Saveta za radiodifuziju bude obavljeno na što legitimniji i transparentiji način, kako bi ga u potpunosti svi uvažavali i kako bi mogao da počne da radi", rekao je šef misije OEBS.

ANEM ZA NOVI POSTUPAK IZBORA RADIODIFUZNOG SAVETA
Beograd -- Asocijacija nezavisnih elektronskih medija usprotivila se najavi da će Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije u petak utvrđivati činjenice i dokaze povodom izbora članova Saveta za radio-difuziju. ANEM u saopštenju ističe da je prilikom izbora tri člana ovog Saveta prekršen zakon i da to više ništa ne može da popravi. Kršenje zakona može biti ispravljeno jedino time što će Skupština doneti odluku "da se akt o izboru članova Saveta, zbog očigledne nezakonitosti, stavi van snage i postupak izbora čitavog Saveta sprovede iznova", saopštio je ANEM.

NVO: NEMA ZAMENE ZA ZAKON
Beograd -- Nevladine organizacije saopštile su u četvrtak, u pismu upućenom poslanicima Skupštine Srbije i Odboru za kulturu i informisanje, da neće učestvovati u raspravi o ličnim kvalifikacijama spornih članova Saveta za radio-difuziju pred skupštinskim Odborom za kulturu i informisanje, "jer NVO ne žele da učestvuju u proceduri koja nije predviđena zakonom".

Nevladine organizacije održale su u sredu sastanak, na kome su se složile da je nemoguće ispraviti nelegalan izbor članova Saveta "na bilo koji način, osim ponavljanja zakonske procedure". "Nemoguće je smisliti bilo kakvu prečicu koja bi predstavljala legalnu i legitimnu zamenu za dosledno poštovanje zakona, koja je neophodna u ovako važnom i složenom poslu koji Savet treba da obavlja", stoji u pismu NVO.

Biljana Kovačević-Vučo iz Jukom-a kaže za Radio B92 da je nelegalan izbor članova Saveta nemoguće ispraviti, već izbor Saveta u potpunosti treba ponoviti: "Mi očekujemo da će Savet ponovo biti biran na jedan mnogo ozbiljniji način u kojem će se poštovati procedura. Nije to samo rok od 30 dana, to je rok od 30 dana kada su kandidati izloženi sudu javnosti i kada se daju eventualne primedbe na neke njihove konflikte interesa. U tom smislu očekujemo da će Odbor da preporuči da se izvrši ponovni izbor svih članova Radiodifuznog saveta i da će ta priča biti uozbiljena".

Pismo poslanicima potpisali su Beogradska otvorena škola, Beogradski centar za ljudska prava, Građanske inicijative, JUKOM, Rromainterpress, Sindikat Nezavisnost, Žene u crnom, Fond Centar za demokratiju, Fond za humanitarno pravo, Fond za otvoreno društvo, Forum za etničke odnose, Centar za antiratnu akciju, CESID, Centar za unapređenje pravnih studija, CRNPS, Centar za prava deteta i Otpor.

JAP DE HOP ŠEFER: ZAKON SE NIKADA I NIGDE NE SME KRŠITI
Jap de Hop Šefer, ministar inostranih poslova Nizozemske i predsedavajući OEBS-a, je na pitanje kako komentariše kršenje (ili zaobilaženje) zakona pri izboru članova tela, kao što je slučaj sa radiodifuznom agencijom, rekao:

"Zakon se nikada i nigde ne sme kršiti, ni u Holandiji, ni u Srbiji i Crnoj Gori, nigde. To je opšti stav OEBS-a. A ako je zakon prekršen, o tome treba da prosuđuju pravosudni organi a ne političari. Ali zakon se nikada ne sme kršiti."

BLANKERT: ZAHTEV TRI NOVINARSKE ASOCIJACIJE ZABRINJAVA
Otpravnik poslova Delegacije Evropske komisije u Beogradu Jan Vilem Blankert izjavio je da je zahtev NUNS-a, ANEM-a i Spektra, koji su u četvrtak uputili Skupštini Srbije zahtev za razrešenjem članova Radiodifuznog saveta Nenada Cekića i Vladimira Cvetkovića, razlog za zabrinutost. "Obavešteni smo da su tri renomirane novinarske asocijacije podnele žalbu parlamentu na proceduru u imenovanju pojedinih članova Saveta i za nas je u svakom slučaju razlog za zabrinutost ako već na samom početku postoje razlozi koji mogu dovesti u pitanje legitimnost jednog tela koje koje treba da obavi izuzetno važan i odgovoran posao", rekao je Blankert.Novinarska udruženja reagovala su jer, aako Zakon o radiodifuziji predviđa da se javno objave liste kandidata sa njihovim biografijama 30 dana pre njihovog konačnog izbora u Savet, to u slučaju Nenada Cekića i Vladimira Cvetkovića nije učinjeno.

ANDRIĆ: USKORO ZAOKRUŽIVANJE ZAKONA IZ MEDIJSKE SFERE
Ivan AndrićPredsednik skupštinskog odbora za informisanje Ivan Andrićza B92 kaže da je po zakonu predviđeno da predlog za razrešenje članova Saveta za radiodifuziju može da podnese sam Savet, ili 20 poslanika. "Po mom mišljenju, najbitnije je da je taj savet formiran. Mislim da je formiran u poslednjem trenutku, sobzirom na dugo vreme koje se čekalo, mi smo imali ovo skupštinsko vreme odvojeno za jednu ovakvu stvar i imajući u vidu da moramo da promenimo oko 7.000 zakona i ukupno oko 30.000 propisa da bismo postali članovi EU, s jedne strane, i, s druge strane, sobzirom da je oba ova kandidata o kojima je reč podržalo preko 150 poslanika, naša je procena bila da u stavri mi moramo tu stvar završiti što pre. Mi ćemo svaku proceduru poštovati, ukoliko se od nas to bude tražilo, naravno, biće i pokrenuta procedura za razrešenje ovih članova, međutim, za sada, mi stojimo iza svoje odluke", rekao je Andirć.
Andrić je rekao da će među prvim zadacima novoformiranog Saveta za radiodifuziju biti imenovanje upravnog odbora Radiodifuzne ustanove Srbije. Savet za radiodifuziju trebalo bi potom da usvoji strategiju razvoja te oblasti u Srbiji, prema kojoj će biti određen broj frekvencija u Republici, a zatim bi bio raspisan javni konkurs za dodelu frekvencija. "Takođe je nužno da se napravi novi plan frekvencija s obzirom da nijedna televizija u Srbiji neće moći dugoročno da koristi današnje frekvencije jer su one nasleđene iz bivše SFRJ. To su osnovni poslovi Saveta za radiodifuziju u narednih godinu dana", rekao je Andrić u sredu uveče za jagodinsku televiziju "Palma plus".

On je najavio da će se na sledećoj sednici parlamenta raspravljati o Predlogu zakona o telekomunikacijama, a da će u skupštinsku proceduru ubrzo ući i Predlog zakona o dostupnosti informacija. Andrić je rekao da će sa ta dva zakona biti zaokružena medijska regulativa u Srbiji i da, nakon toga, neće biti potrebe za zakonskim promenama u toj oblasti

ZINK: VAŽNO JE DA JE UČINJEN PRVI KORAK, KONTROVERZE SU RAZUMLJIVE
Direktor Evropske agencije za rekonstrukciju Ričard Zink za B92 kaže da je važno da je učinjen prvi korak u uvođenju reda u medijsku sferu u Srbiji, jer je to način da se krene napred. "U vašoj zemlji, sa svom raznolikošću štampe, sa brojnim novinama, brojnim radiostanicama, više bi iznenadilo kada ne bi bilo kontroverzi. Zato je kontroverza, pre svega, prirodna i razumljiva. Mi verujemo da će Savet raditi kao nezavisno telo i da će postići objektivnost propisanu zakonom. Svesni smo kritika i optužbi koje su iznete. Ali, ja mislim da one treba da budu upućene Parlamentu. Pravni sektori u vladi i Parlamentu treba da razmotre osnovanost tih optužbi i kako da na njih reaguju", rekao je Zink. Inače, u vladi Srbije je sa predstavnicima Evropske agencije za rekonstrukciju i OEBS-a potpisan Sporazum o pomoći u radu Republičke radiodifuzne agencije vredan oko 500.000 evra.

 

strana 1 | 2

Naslovna strana specijala

Vesti

Hronologija prethodnih događaja

B92 o saopątenju Nenada Cekića i Vladimira Cvetkovića

 


DOKUMENTI

Položaj medija u Srbiji, maj 2003.

Zahtev za pokretanje postupka razreąnja članova Saveta republičke radio-difuzne agencije.

Tekst Zakona o radiodifuziji - Word Zip 80Kb

B92 Specijal: Zakon o radio difuziji

 


ANALIZE

Jovanka Matić: Vlast nije ispunila obećanja

Ljubiša Rajić: Kolibri za obmanute diplomate

Srećko Mihajlović: Zasto je bitka protiv javnosti - unapred izgubljena bitka

Milica Lučić-Čavić: Mediji nisu sputani u vanrednom stanju

Nije bitan zakon?

 


FORUM

Frajumut Duve za reizbor članova Saveta za radiodifuziju

CPJ zabrinut zbog pritiska vlasti na stampu

Protestno pismo Johana Frica, direktora Međunarodnog novinarskog instituta

RBG: Ponoviti izbor članova

Masari: Na ąto legitimniji način izabrati Savet za radiodifuziju

ANEM za novi postupak izbora radiodifuznog Saveta

NVO: Nema zamene za Zakon

Javno mnenje: Vlast pritiska medije

IFJ: Doveden u pitanje integritet Zakona o radio-difuziji

De Hop Šefer: Zakon se nikada i nigde ne sme kršiti

Blankert: zahtev tri novinarske asocijacije zabrinjava

Andrić: uskoro zaokruživanje zakona iz medijske sfere

Zink: važno je da je učinjen prvi korak, kontroverze su razumljive

Milivojević: članica Saveta za radio-difuziju s najkraćim mandatom u istoriji evropskih regulatornih tela

Veljanovski: Tu ima i namernog loąeg uticaja jednog broja ljudi iz krugova vlast

Lučić-Čavić: Ogorčeni smo ąto kandidat profesionalnih udruľenja, jedan od najvećih medijskih stručnjaka, neće sedeti u Savetu.

Matić: Ovo nije samo pitanje naąe profesije, to je problem celog druątva

Dimitrijević: Ako moľe postojati javni interes iznad zakona, vratili smo se u staljinistička vremena

Radulović: Princip kojim su se predlagači rukovodili nije dobar

Lučić-Čavić: Moglo da se pričeka joą mesec dana da se izaberu ljudi kako zakon nalaľe

Misirkić: dodatni troškovi zbog kašnjenja Zakona o radio-difuziji

Vodinelić: nepotreban teret produžava početak rada Saveta

Milenković: Skupština Srbije je prekršila Zakon o radiodifuziji

Masari: OEBS svestan da nije ispoštovana zakonska procedura

Tejlor: nije poštovana zakonska procedura

Bečejić: povodom pretnji Gordani Suši, urednici VINa

Petrović: o medijima u Srbiji

 


[komentari čitalaca]


Click Here!

© 2003, B92