Izbori propadaju

Info

Izvor: Glas javnosti

Ponedeljak, 02.12.2002.

23:59

Default images

Na predsedničke izbore u Srbiji verovatno će izaći 47 do 48 odsto građana upisanih u birački spisak, prognozirali su učesnici Pres kluba Medija centra. Profesor Filozofskog fakulteta Bora Kuzmanović ocenio je da postoji mogućnost da izbori uspeju, ako kampanja koju će narednih dana voditi Oebs i druge organizacije ukaže na njihovu važnost i značaj.

Prema njegovoj proceni, značaj ovih izbora je što predstavljaju predigru za parlamentarne izbore koji će vrlo brzo uslediti. Dragomir Pantić, iz Instituta društvenih nauka, naglasio je da bi jedno od iznenađenja bilo da usledi drugi krug, kao i da izbori uspeju.

Razlog ovakvih prognoza je, prema rečima Pantića, veliki broj apstinenata, u koje on ubraja "aktivne" koji bojkotuju izbore, "pasivne" koji nikada ne glasaju, "prinudne apstinente" koji se ne nalaze u mestu gde su upisani u birački spisak i "situacione apstinente" - neodlučne i one koji odlučuju u poslednji čas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: