Kostunica mora dosta da se trudi

Info

Izvor: Beta

Petak, 23.08.2002.

02:50

Default images

Sociolog Slobodan Antonic ocenio je danas da ce predsednik SRJ i DSS Vojislav Kostunica "morati da ulozi veliki napor" ako zeli da na predsednickim izborima pobedi kandidata grupe gradjana Miroljuba Labusa.

Antonic je za agenciju Beta kazao da su do pre mesec dana istrazivanja javnog mnjenja davala prednost Kostunici, ali da sada ima nekih istrazivanja koja pokazuju da mu je opao rejting "nakon medijske ofanzive posle afere Pavkovic".

On je dodao da ce Kostunicina DSS biti na velikoj probi na predsednickim izborima, jer ce morati da obezbedi kontrolore u birackim odborima sirom Srbije. On je podsetio na podatak da je Milan Panic 1992. godine izgubio predsednicke izbore jer nije pokrivao vise od 50 odsto birackih mesta. Antonic smatra da je Kostunicina odluka ubrzana "uspesnom politickom akcijom" premijera Srbije Zorana Djindjića i crnogorskog predsednika Mila Djukanovića oko utvrdjivanja predloga ustavne povelje zajednice Srbije i Crne Gore. “Republicke vlasti dugo su bile kocnica za sporazum, a da su Djindjic i Djukanovic, kada su primetili nervozu kod domaceg mnjenja i medjunarodne zajednice, lako napravili dogovor i pokazali da Kostunica "nije sposoban da zavrsi nijedan politicki posao". Antonic je ocenio da je nakon toga Kostunica odmah najavio kandidaturu i time povukao odlucan potez, što ce biti dobro za njegov i rejting njegove stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: