Kostunica i dalje najpopularniji

Info

Izvor: B92

Nedelja, 23.06.2002.

02:27

Default images

Prema najnovijem nedeljnom ispitivanju javnog mnjenja agencije "Stratedzik marketing", DOS je i dalje ubedljivo najpopularnija politicka grupacija u Srbiji, a predsednik SRJ Vojislav Kostunica najpopularniji politicar. Prema istrazivanju obavljenom u poslednjih nekoliko dana, za DOS bi na izborima u ovom trenutku glasalo 45,3 odsto biraca, dok na izbore ne bi izaslo 39,7 odsto anketiranih, 5 odsto vise nego prosle sedmice. DOS je u odnosu na prethodnu nedelju zabelezio neznatan pad popularnosti. Ako bi DSS izasao na izbore samostalno, dobio bi 21,9 odsto glasova, a ostatak DOS 23 odsto.

Ostatak DOS belezi pad od pola odsto u odnosu na proslu nedelju, isto kao i DSS. Daleko iza DOS nalazi se SPS, sa 5,9 odsto glasaca, sto je 2,3 odsto manje nego prosle nedelje. Popularnost radikala je nesto veca, 5,4 odsto. Popularnost Stranke srpskog jednistva je prepolovljena u odnosu na proslu sedmicu i sada je na nivou od 1,9 odsto. Za Srpski pokret obnove glasalo bi 0,8 odsto anketiranih.

Predsednik SRJ Vojislav Kostunica je najbolje ocenjen politicar, s prosecnom ocenom 3,91, dok je iza njega potpredsednik Savezne vlade Miroljub Labus s 3,6 odsto. Guverner NBJ Mladjan Dinkic ima ove nedelje prosecnu ocenu 3,38. Iza vodece trojke nalaze se srpski premijer Zoran Djindjic i bivsi predsednik SRJ Slobodan Milosevic s prosecnom ocenom 2,82, odnosno 2,24. Anketa je sprovedena telefonom na slucajnom uzorku od 990 ispitanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: