Zoran Drakulić, Demokratska stranka Srbije

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.09.2004.

14:29

Default images
Biznismen i vlasnik preduzeća "Ist point". Rođen je u Ljubljani 15. aprila 1953, a u Beograd je prešao 1958, pošto je otac, oficir JNA, dobio prekomandu. Školovao se u Beogradu, diplomirao pravo 1978, ali mu je ekonomija postala specijalnost.

Član je Sportskog društva „Crvena zvezda“ od 1960, a bavio se plivanjem, i to kao član plivačke reprezentacije Jugoslavije.

Radio je u „Generaleksportu“, a potom kao finansijski direktor u „Geneksovoj“ firmi „Jugo-Arab“ na Kipru provodi šest godina. Prvi avioni „boing“ postali su vlasništvo te kuće zahvaljujući njemu. Privatnik postaje 1990, kao osnivač i vlasnik preduzeća „Ist point“ na Kipru, s predstavništvima i firmama u 13 zemalja sveta.

Na vreme se distancirao od Slobodana Miloševića, ali je ipak dospeo na „crnu listu“ Evropske unije i brzo sa nje skinut uz angažovanje advokata. Kaže da je na početku bio uz Demokratsku stranku, ali da je posle razlaza Koštunice i Đinđića svoje simpatije poklonio ovom prvom. Jedan je od inicijatora osnivanja DSS, ali trenutno nije njen član.

Tužio je Međunarodnu kriznu grupu i dobio spor. Jedan je od osnivača i član Upravnog odbora Srpsko-američkog centra, privatne fondacije koja radi na razvoju i unapređenju srpsko-američkih odnosa, posebno u oblasti nauke, kulture, obrazovanja i medija, privrede i politike.

 Spada u red najuspešnijih biznismena. Prošle godine je kupio Valjaonicu bakra "Sevojno", a kaže da je zainteresovan i za ulaganja u „RTB Bor“. Neke ankete ga svrstavaju među 10 najmoćnijih Srba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: