Intervju: Slobodan Vuksanović

Info

Izvor: FoNet

Subota, 11.09.2004.

11:03

Default images

Agencija Fonet, 11. septembar 2004.

Biću iznenađenje lokalnih izbora

Kandidat Narodne demokratske stranke za gradonačelnika Beograda Slobodan Vuksanović izjavio je da očekuje ulazak u drugi krug izbora za gradonačelnika i procenio da je, prema anketama koje se u javnosti ne objavljuju, on treći na listi popularnosti. Vuksanović je objasnio da neki mediji favorizuju određene kandidate i kaže da je uveren da će ulaskom u drugi krug predstavljati iznenađenje lokalnih izbora.

Predsednik NDS je rekao da je svrha njegove kandidature borba za ostvarenje interesa konkretnih porodica i ljudi i da je suština tog posla rešavanje njihovih svakodnevnih problema.

 Vuksanović je ocenio da su glavni problemi Beograda u oblastima zdravstvene zaštite, brige o deci, vodosnabdevanja, kanalizacionih sistema i saobraćaja i naglasio da bi te probleme trebalo da rešava gradska vlast.

Ističući da se NDS zalaže za vraćanje humanog lica Beograda, Vuksanović je precizirao da u glavnom gradu postoje i problemi sigurnosti dece, penzionera i invalida i dodao da je njegova stranka ima projekte za njihovo rešavanje. Za finansiranje tih projekata, prema rečima Vuksanovića, novac bi bio obezbedjivan iz medjunarodnih kredita, budžeta i od imućnih Beograđana, koji bi za svoja dobročinstva dobijali povelju počasnog građanina Beograda.

Kandidat NDS je podsetio da je ta stranka odavno pripremila predlog Zakon o glavnom gradu, kojim bi bio rešen status Beograda, i da je on trebalo da bude dopunjavan i menjan u raspravi sa ostalim stranaka i kosntatovao da takav zakon, medjutim, nisu donele ni sadašnja, niti bivša vlada.

Prema Vuksanovi proceni, sadašnja Vlada neće biti dugovečna, a nekoliko meseci posle lokalnih izbora Srbija će imati i republičke izbore. "Ova vlada suviše sporo radi, zabavljena je unutrašnjim svadjama i potrebno joj je ubrzanje", ocenio je Vuksanović.

On je istakao da je ukrupnjavanje političke scene posle izbora korisno, ali je konstatovao da je to proces koji ne može brzo da se završi.

Vuksanović je rekao da će sve njegove prednosti i mane u odnosu na ostale kandidate proceniti Beograđani, napominjući da je 14 godina u politici, da je rođeni Beogradjanin i da će i ostatak života provesti u Beogradu.

Kao motiv za bavljenje politikom Vuksanović je označio želju da, poput njegovih predaka, dobije neki spomenik za zasluge, kojim bi se njegova deca ponosila.

Vuksanović je poručio Beograđanima da je Beograd njegova stranka i zatražio podršku građana jer su oni njegov jedini oslonac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: