Da li možete da zamislite Miloševića u poslaničkoj klupi

Info

Izvor: Danas

Utorak, 30.12.2003.

17:03

Default images

Srđan Sikimić
potpredsednik DA iz Beograda
Ne, takvu situaciju ne mogu da zamislim. Prizivanje prošlosti koje nam se dešava je katastrofalno. Nezamislivo je da Srbija ide unazad.

Srđan Milivojević
funkcioner Otpora iz Kruševca
Srbija je zemlja velikih mogućnosti, ali ovde su u pitanju principi međunarodne zajednice i EU. On može da ima poslanički mandat, ali neće moći da glasa iz Haga. Možda to što je poslanik može da mu pomogne da ne dobija dužnost požarnog.

Nenad Daković
filozof, urednik tribine u Domu omladine Beograda
Postoje neke stvari koje se ne mogu čak ni zamisliti, Kantova "stvar po sebi", na primer. Eto, u tom rangu je i ideja o Miloševiću u poslaničkoj klupi u Beogradu, umesto na optuženičkoj u Hagu. Naravno, sama činjenica da je takva ideja plasirana na listi Miloševićeve stranke, a zatim i podržana od strane jednog dela biračkog tela, predstavlja priličan šok.

Srđan Radovanović
advokat iz Beograda
Ne. Mislim da je Slobodan Milošević diktator koga je ovaj narod već jednom zbacio. Time što se glasalo za ovu listu, ne mislim da se narod opredelio za to da Slobodan Milošević sedi u poslaničkoj klupi.

Ivica Dačić
predsednik Glavnog odbora SPS iz Beograda
Kao što je poznato, nama je odlukom Haškog tribunala, onemogućena komunikacija sa Slobodanom Miloševićem, ali ukoliko nam bude omogućena, razgovaraćemo sa njim o tome. To što je on nosilac naše liste i prvi na listi predstavlja više simbolično-politički čin, nego što je operativno moguće da on stvarno bude poslanik. To fizički i tehnički nije moguće.

Igor Olujić
advokat iz Beograda
Ne mogu da zamislim Miloševića u Skupštini Srbije, on ne može tamo da se nađe iz prostog razloga što je lišen slobode. Ako bude oglašen krivim, neće moći da obavlja dužnost poslanika, ali ako bi se utvrdilo da nije odgovoran ni za jedno krivično delo koje mu se stavlja na teret, neka bude poslanik. Tumačenje Republičke izborne komisije je da nema formalno - pravnih smetnji da bude na poslaničkoj listi. Ipak, kako sada stvari stoje, sumnjam da može biti oslobođen odgovornosti za krivična dela za koja ga terete Haški tribunal i domaće pravosuđe

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: