Stranke previše obećavaju

Info

Izvor: Politika

Četvrtak, 18.12.2003.

00:47

Default images

Portparol Cesida Marko Blagojević ocenio je juče da će parlamentarni izbori 28. decembra biti najvažniji od uvođenja višestranačja u Srbiji, devedesetih godina minulog veka. "Građani će sada dobro razmisliti o obećanjima stranaka. Glasaće razumom i stomakom, a ne srcem, kao do sada", rekao je Blagojević na konferenciji za novinare u Medija centru.

Blagojević smatra da bi birači i stranke trebalo da budu svesni svoje odgovornosti na ovim izborima i da političari moraju biti oprezniji u davanju obećanja. "Stranke su se razmahale obećanjima stotinama hiljada radnih mesta i evra", rekao je Blagojević i najavio da će zato Cesid pratiti stranačka obećanja, koja će kasnije uporediti s ponašanjem političara, odnosno poslanika tih stranaka u parlamentu.

Cesid će pripremiti "stranački meni izborne ponude" i predstaviti ga javnosti sledeće nedelje, dodao je on.

Blagojević je rekao da Cesid uobičajeno prati rad Republičke izborne komisije, medija, biračkih odbora i drugih radnih tela.

On je pohvalio rad RIK-a i istakao ravnopravnost stranaka, odnosno svih učesnika na izborima, naglasivši da očigledno ne postoji nikakva namera za manipulacijama. Preliminarni rezultati rada medija tokom izborne kampanje biće predstavljeni sledeće nedelje, najavio je Blagojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: