Završni skupovi

Info

Izvor: Politika

Utorak, 23.12.2003.

23:27

Default images

Do parlamentarnih izbora ostalo je još nekoliko dana. Izborna tišina počinje u četvrtak u ponoć i traje do zatvaranja birališta u nedelju, 28. decembra.

Sve stranke i koalicije za naredne dane planiraju završne skupove. Danas u 17 sati G17 plus organizuje miting na beogradskom Trgu Republike, a u 13 sati u Centru "Sava" koalicija Za narodno jedinstvo ima završnu konvenciju.

Reformisti Vojvodine održaće u utorak u 14 sati u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu završnu konvenciju. Večeras u 17 časova završni skup na Trgu slobode u Novom Sadu imaće i Srpska radikalna stranka.

U sredu na Trgu Republike, sa početkom u 17 sati, miting organizuju Srpski pokret obnove i Nova Srbija.

Istog dana, takođe u 17 sati, završni skup u beogradskoj sali "Pionir" ima i Demokratska stranka.

Liberali Srbije organizuju završnu konvenciju u sredu u 18 sati u Domu sindikata.

U četvrtak u 17 sati u hali "Pionir" završni skup održaće DSS. Istog dana na Trgu Republike zakazan je miting Socijalističke partije Srbije.

Demokratska alternativa organizuje završnu konvenciju u četvrtak u podne u "Zvezdara teatru".

Koalicija Zajedno za toleranciju ima završni skup u 13 sati u Kragujevcu, u sali bioskopa "Pionir".

Zaštita branilaca od komandne odgovornosti: Predsednik Liberala Srbije Dušan Mihajlović izjavio je juče da se ta stranka zalaže za zaštitu "učesnika odbrane otadžbine" od komandne odgovornosti pred Haškim tribunalom.

Kako se navodi u saopštenju LS, Mihajlović je u Šidu precizirao da se Liberali Srbije zalažu za očuvanje i zaštitu dostojanstva i ugleda vojske i policije, kao osnovnih stubova države.

"To podrazumeva zaštitu integriteta i dostojanstva svih učesnika odbrane otadžbine, posebno od komandne odgovornosti pred Haškim tribunalom", rekao je Mihajlović.

Lider Demohrišćanske stranke Srbije Vladan Batić ocenio je juče u Prokuplju da će blok demokratskih stranaka nakon izbora morati da nastupa opet zajedno kako bi započete reforme bile nastavljene.

Nastavak reformi, prema Batićevim rečima, ubrzaće i ulazak u Evropsku uniju.

On je ponovio zalaganje DHSS-a za samostalnu Srbiju, ukazujući da ta stranka nema ništa protiv drugih ljudi, ali "da će Crnogorci morati da napuste rukovodeća mesta u privredi i drugim institucijama".

DA – Suđenje za ubistvo Đinđića otvoreno do kraja: Predsednik Demokratske alternative Nebojša Čović izjavio je juče da očekuje da će suđenje za ubistvo Zorana Đinđića biti "otvoreno do kraja" i da neće biti "nedodirljivih".

Ocenio je da je Srbija u velikim problemima zbog siromaštva i nezaposlenosti i dodao da se Demokratska alternativa bori za socijalno odgovornu državu.

Čović je kazao da će parlamentarni izbori u Srbiji biti održani i na Kosovu i Metohiji, uprkos odlukama Skupštine Kosova.

Predsednik DA nije želeo da govori o mogućim postizbornim koalicijama.

Isakov: Reformisti blizu da dostignu parlamentarni cenzus – Predsednik Reformista Vojvodine Miodrag Isakov izrazio je juče očekivanje da će koalicija reformista preći cenzus i da bi u tome mogli da im pomognu građani Beograda.

Isakov je, u razgovoru sa građanima na beogradskom Trgu Republike, rekao da će novu vladu formirati više partija

Lider Reformista je procenio, kako je rekao, na osnovu saznanja iz više izvora, da će u Skupštini Srbije najviše mesta imati Demokratska stranka Srbije.

O budućim koalicijama će se pitati stranke koje imaju najviše glasova, a za reformiste bi partneri mogli da budu Demokratska stranka i G17 plus, rekao je Isakov.

Odbrana i pravda: Ko finansira stranke u predizbornoj kampanji – Jedan od nosilaca liste koalicije Odbrana i pravda Vuk Obradović zatražio je od nadležnih organa da ustanove ko finansira predizborne kampanje političkih stranaka i grupacija na predstojećim parlamentarnim izborima.

"Građani moraju dobiti odgovor na pitanje otkud novac za tolike bilborde širom Srbije, silne televizijske, radio i novinarske oglase i za ogromne količine svakovrsnog reklamnog materijala", rekao je Obradović u Leskovcu, navodi se u saopštenju te koalicije.

SRS: Ispitaćemo aferu "Mercedes-Benca" - Srpska radikalna stranka će u budućem parlamentu Srbije pokrenuti inicijativu za formiranje anketnog odbora koji bi ispitao aferu "Mercedes-Benca".

Funkcioner SRS-a Vjerica Radeta rekla je na konferenciji za novinare da je Okružno javno tužilaštvo 13. novembra 2003. godine stavilo zahtev za prikupljanje potrebnih dokaza i obaveštenja Upravi kriminalističke policije MUP-a Srbije povodom krivične prijave protiv odgovornih lica preduzeća "Mercedes-Benc".

UGS i G17 plus potpisali načelni socijalni pakt: Predstavnici UGS "Nezavisnost" i G17 plus potpisali su načelni socijalni pakt o zapošljavanju i razvoju, kojim se G17 plus obavezuje da će, ako uđe u vladu, takav dokument potpisati u prvih sto dana vlasti.

Na konferenciji za novinare, predsednik UGS-a Branislav Čanak istakao je da je taj sindikat rešio da slične sporazume potpiše i sa drugim strankama demokratske orijentacije koje imaju razumevanja za socijalne teme i šanse da učestvuju u budućoj vladi.

On je kazao da je UGS već potpisao sporazume sa Otporom i Socijaldemokratskom partijom, čiji su kandidati za poslanike inače na listi G17 plus, a najavio je da će u sredu potpisati sporazum i sa Demokratskom strankom Srbije.

Na pitanje da li bi takav sporazum potpisali i sa radikalima, ako dođu na vlast, Čanak je odgovorio: "Ne mogu da kažem da bismo potpisali socijalni pakt sa onima koji su nas dovde doveli". Upitan da li su o tome razgovarali sa Srpskim pokretom obnove, kazao je: "To moramo sa kraljem, ako je raspoložen".

Koalicija Zajedno za toleranciju veruje u uspeh na izborima - Rukovodstva stranaka okupljenih u koaliciji Zajedno za toleranciju – Čanak, Kasa, Ljajić uverena su u uspeh na parlamentarnim izborima, koji će im omogućiti dvadesetak poslaničkih mesta u Skupštini Srbije, rečeno je novinarima u Novom Sadu.

Beogradski odbor DS-a: Besplatni diskovi "Sve za srpski 2004": - Besplatni primerak kompakt diska "Sve za srpski 2004", poklon Gradskog odbora Demokratske stranke, Beograđani mogu da dobiju na promotivnim punktovima Demokratske stranke, od 23. do 25. decembra, saopšteno je iz Gradskog odbora DS-a.

Promotivni punktovi DS-a će se nalaziti na Terazijama, kod restorana "Ruski car", ispred Filozofskog, Pravnog, Građevinskog i Saobraćajnog fakulteta.

Dačić: DOS je uništio Srbiju - Predsednik Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je juče u Pukovcu, nedaleko od Doljevca, da je DOS u protekle tri godine, dok je bio na vlasti, "mnogo učinio na uništavanju Srbije, naroda i srpskog identiteta".

Prema njegovim rečima, DOS je više uništio Srbiju u tom periodu nego što su i najveći neprijatelji priželjkivali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: