Izbori će biti opelo za male stranke

Info

Izvor: Danas

Petak, 19.12.2003.

23:32

Default images

Obraćajući se kroz kampanje biračima, političari i predstavnici stranaka koje će izaći na predstojeće parlamentarne izbore, prema oceni politikologa Vladimira Goatija, izriču mnoštvo obećanja.

- Tako potcenjuju inteligenciju birača, ali birači nisu budale i uveren sam da će umeti da procene šta je istina od onoga što im se poručuju - rekao je Goati na tribini "Decembarski izbori u Srbiji - uslovi, ulozi i šanse" održanoj juče na Fakultetu političkih nauka. Govoreći o izbornoj ponudi Goati je istakao da birače neće opredeliti količina datih obećanja, već će svoj glas dati stranci u koju imaju najviše poverenja.
Goati je naveo da se, u odnosu na biračko telo, Srbija nalazi na drugom mestu u Evropi po broju stranaka (274), dok je na prvom mestu Crna Gora. "Ovi izbori će biti opelo za male stranke. Predstojeći izbori doneće promene i naš politički sistem neće funkcionisati kao do sada", ocenio je Goati.

Analitičarka medija Snježana Milivojević iznela je niz kritika, kako na račun medija, tako i na račun političara. Ocenila je da se građanima Srbije nude monotoni i nimalo kreativni politički programi, nedostaje polemičkog duha, posebno u TV emisijama, a političarima se dozvoljava da predstavljaju svoje programe umesto da daju konkretne odgovore.
Izborne prognoze, po rečima sociologa Srećka Mihajlovića, nije zahvalno davati zbog nestabilnog opredeljenja birača i njihove neslobode da iskažu političko opredeljenje, ali prema učesnicima jučerašnjeg skupa, prelaska cenzusa i ulaska u parlament ne bi trebalo da se plaše DSS, DS, G17Plus i SRS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: