Reklama ne pobeđuje

Info

Izvor: B92

Subota, 13.12.2003.

11:18

Default images

Kampanja političkih stranaka i koalicija pred vanredne parlamentarne izbore ulazi u završnu fazu, a glavna obećanja biračima su bolji život, razvoj poljoprivrede, više radnih mesta i borba protiv korupcije.
U izjavi agenciji Beta, član Upravnog odbora organizacije za građanskog posmatranje izbora Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) Marko Blagojević ocenio je da bi suština svake dobre kampanje trebalo da bude direktan kontakt sa biračima.
Prema njegovoj oceni, dosadašnji tok kampanje podseća na kampanju za nedavne predsedničke izbore koja je bila korektna.
Blagojević je zaključio da se u kampanji biračima ipak ne nudi ono što im treba, ili da stranke to ne rade konkretno.
- Kampanje obiluju obećanjima, ne mogu da procenim da li su ona realna ili ne, ali su obećanja data pred izbore 2000. godine učinila da birači, u proteklom trogodišnjem periodu očekujući ispunjenje tih obećanja, budu donekla i razočarani - ukazao je Blagojević.
Blagojević je poručio i da pobedu na izborima, odnosno dobar rezultat, "neće obezbediti broj reklama na televiziji ili broj bilborda u gradovima", iako je to najlakši mogući način za vođenje kampanja, već direktan kontakt sa biračima.
Stranke takozvane demokratske orijentacije, smatra on, u kampanji za predstojeće izbore ne treba da rade na preobraćanju birača radikala, jer će im "za kratko vreme to teško poći za rukom", već da animiraju one koji su im skloni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: