Vole muškarce, ali ne i politiku

Info

Izvor: Glas javnosti

Sreda, 10.12.2003.

18:45

Default images

Liberali Srbije, kako kaže za "Glas" Dragana Jovanović, razgovarali su i sa članovima nekoliko gej organizacija i predložili im da njihovi predstavnici budu na listi kandidata ove partije za poslanike Skupštine Srbije, ali da su oni to odbili, jer nisu želeli da se, kako su naglasili, "mešaju u politiku".

- Mi smo im ponudili mesta na izbornoj listi, ali ne i članstvo u stranci. Želeli smo da im damo mesto na listi čime bi oni imali mogućnost da uđu u parlament i sami zastupaju svoje interese, a ne da ih mi zastupamo - rekla je Jovanovićeva i dodala da su mesta na svojoj izbornoj listi ponudili i nekim drugim organizacijama, predstavnicima manjina, ali da su njihovu ponudu prihvatile recimo organizacije gluvih i nagluvih Beograda, Srbije i Srbije i Crne Gore i oni će imati tri kandidata na listi, a jedno poslaničko mesto zagarantovano. Ponudu su prihvatili i Vlasi, kao i predstavnici zemljoradnika. Na listi će se, prema rečima Dragane Jovanović, naći haški optuženik general Sreten Lukić, ali neće Vladimir Lazarević, zbog zdravstvenih problema.

I general Vladimir Lazarević, potvrdio je, da kao aktivno vojno lice, a i zbog zdravstvenih razloga, nije u mogućnosti da učestvuje na predstojećim izborima kao poslanički kandidat "bilo koje stranke".

- Zahvalan sam liderima političkih stranaka koji su izrazili spremnost da se na izborima u Srbiji kandidujem na njihovim poslaničkim listama, svakako kao vanstranačka ličnost - navodi se u Lazarevićevom saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: