Radikalima i Labusu najveće poverenje

Info

Izvor: B 92

Četvrtak, 04.12.2003.

13:38

Default images

Agencija za istraživanje javnog mnjenja Martin Bord Internešnal objavila je u četvrtak rezultate ankete prema kojima građani Srbije najviše poverenja imaju u Srpsku radikalnu stranku i u lidera G17 plus Miroljuba Labusa. Istraživanje je obavljeno u periodu od 22. novembra do 3. decembra, sa 1.485 ispitanika. Agencija je navela da niko nije naručio istraživanje, već da je ono redovno i da se vrši na svaka dva meseca.

Na pitanje za koju od koalicija i političkih partija će glasati na predstojecćim izborima, 23 odsto anketiranih je navelo SRS, Demokratska stranka dobila je 19 odsto, Demokratska stranka Srbije 18,3 odsto, G17 plus 17 odsto, dok su Srpski pokret obnove i Nova Srbija dobili 9,1 odsto glasova. Prema ovom istraživanju, za Socijalističku partiju Srbije glasalo bi manje od pet odsto građana.

Upitani koji bi političar bio najpogodniji za mesto premijera Srbije, devet odsto građana se izjaznilo za lidera G17 plus Miroljuba Labusa, 8,9 odsto za predsednika Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića, 6,3 za lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunicu, dok je potpredsednik Demokratske stranke Boris Tadić dobio 5,1 odsto. Na pitanje kog uglednog privrednika ili industrijalaca iz zemlje ili dijaspore vide kao lidera neke političke organizacije ili partije, 34,3 odsto ispitanika se izjasnilo za predsednika BK kompanije Bogoljuba Karića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: