Izvor: B92

Jahorina se godinama unazad nalazi u samom vrhu liste prilikom odabira destinacije za zimovanje. Ukoliko odlučite da odmor provedete na ovoj planini, proverite kakve vas cene očekuju i da li vam je potreban zeleni serfitikat.

Zimska sezona uveliko traje, ljubitelji skijanja se ili već nalaze na planinama ili pripremaju opremu i kofere.

U svakom slučaju, uvek se pre polaska na put razmišlja i o novčanom iznosu koji treba poneti, a koji će biti dovoljan da se podmire sve potrebe za vreme skijanja.

Omiljena među srpskim turistima: Ove sezone koštaće skijaše najmanje 46,5 evra na dan

Početak ove sezone su obeležili natpisi o visokim cenama na Zlatiboru i Kopaniku, a nas je zanimalo kakva je situacija na Jahorini, planinskoj lepotici za koju se veliki broj srpskih putnika odlučuje iz nekoliko razloga.

I pre pandemije je Jahorina bila čest izbor Srba zbog blizine i velikog broja staza, a opet i zbog pristupačnijih cena u odnosu na srpske planine.

Činjenica da je Bosna i Hercegovina već duže vreme uz Mađarsku zemlja za čiji ulazak Srbima nije potreban nikakav dokument osim lične karte razlog je više što se građani naše zemlje odlučuju za zimovanje na Jahorini.

Koje mere važe na skijalištima? Iz Olimpijskog centra Jahorina za B92.net: Apelujemo FOTO

Svuda bez sertifikata

Kako smo saznali od naših turista koji su se nedavno vratili sa Jahorine, zeleni sertifikat nije potreban ni za žičaru ni za ulazak u ugostiteljske objekte.

Cene ski-karata

Što se tiče cene ski-karata, dnevna karta za odrasle u ovom periodu godinu iznosi 31 evro za odrasle, a za decu 26 evra.

Oni koji se odluče za ski-vikend, platiće 74,5 evra kartu za tri dana za odrasle odnosno 61,5 za decu dok sedmodnevna karta za odrasle iznosi 141 evro za odrasle i 112,5 evro za decu.

Smeštaj

U ovom trenutku cene smeštaja u apartmanima iznose u proseku od 50 do 70 evra po danu, rekao je za B92.net Miloš Petrović iz Beograda koji se nedavno vratio sa Jahorine, koju je posetio s porodicom i prijateljima.

Skijanje na Jahorini: "Srbi su najdraži gosti" VIDEO

Foto: Miloš Petroviæ/Privatna arhiva

Cene hrane i pića

U proseku kompletan ručak koji podrazumeva čorbu/supu, glavno jelo i piće za 10 osoba iznosi 85 evra odnosno 10.000 dinara.

Ono što nas je posebno zanimalo, s obzirom da se proteklih dana dosta pisalo o cenama čaja na srpskim planinama, jeste upravo koliko iznose cene pića na popularnoj planini.

Tako smo saznali da čaj i kafu možete da popijete za 150 dinara, negaziranu vodu za 120 dinara, limunada košta 240 dinara, a negazirani sokovi 210, a gazirani 240 dinara.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.