Izvor: glassrpske.com

Skijalište Cervinija nalazi se na samoj granici Švajcarske i Italije i ima oko 130 staza za skijanje. Ovaj skriveni dragulj Alpa nudi sve vrste staza za skijače, od početničkih, koje od ukupnog prostora za skijanje zauzimaju oko 30 odsto, preko umerenih, koje preovladavaju na celom skijalištu, do naprednih staza, koje su samo za iskusne skijaše.

Skijalište je opremljeno obiljem žičara, bebi liftova i gondola, a u slučaju nedostatka snega, tu su vodeni topovi za pravljenje veštačkih pahuljica. Vrh skijališta nalazi se na 3.489 metara nadmorske visine, što ga svrstava među najviša skijališta u Alpima. Na samom vrhu je glečer koji omogućava skijanje i tokom letnih dana.

Cena dnevne karte za skijanje je oko 30 evra, dok cena internacionalne karte, sa kojom je moguće skijati na švajcarskom delu Alpa, iznosi 40 evra.

U centralnom delu Cervinije nalazi se Indijana park, koji se smatra jednim od najboljih parkova u Italiji, dok se na vrhu glečera nalazi letni park Graviti, koji je zimi zatvoren.

Smeštaj u ovom delu Italije je veoma skup, tako da je za noćenje sa doručkom u hotelu sa dve zvezdice potrebno izdvojiti 40 evra, a sa povećanjem broja zvjezdica hotela i cena se udvostručuje. Hoteli sa četiri i pet zvezdica opremljeni su brojnim sadržajima, od bazena, saune i teretane do sala za tenis.

foto: flickr.com/Leo-seta

Hrana u restoranima na snežnoj lepotici je odlična, a da biste ručali u jednom od brojnih restorana, potrebno je da izdvojite od 25 do 100 evra. Ručak je mnogo jeftiniji u samom mestu nego u kuhinjama u blizini skijališta.

Cervinija je mesto koje ima kompletnu ponudu za dobar i nezaboravan zimski odmor, tako da, ukoliko ste ljubitelj zime i njenih čari, ovaj deo Alpa je pravi izbor.

Zaljubljenici u zimu i njene čari na skijalištu Cervinija imaju mogućnost posmatranja ovog dela Alpa iz helikoptera po cijeni od 130 evra.

Jedna vožnja, uz spust niz planinu po želji, upotpuniće odmor, uz nezaboravnu panoramu i nesvakidašnji pogled.

Cene usluga:

smeštaj: od 40 do 150 evra

kafa: 5 evra

ručak: od 25 do 100 evra

suveniri: od 5 do 50 evra

foto: flickr.com/kallu

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.