Izvor: Tanjug

Sa rekonstruisanim hotelima i novim i uređenim ski stazama, Kopaonik je spreman za početak zimske sezone, čije zvanično otvaranje je zakazano za 6. decembart, najavili su "Skijališta Srbije", "MK Mauntin rizort" i ATD "Putnik".

Na lokalitetu "Gobelja" završena je izgradnja sistema za veštačko osnežavanje, a taj lokalitet čini osam staza i ski puteva, koje pokriva više od 44 mobilnih i fiksnih topova, kao i lansera.

Na istom delu ski centra urađene su i nove staze, srednje i teške kategorije, dužine 1,5 kilometara, od kojih se jedna staza neće tabati i služiće za "slobodni spust".

Završetkom izgradnje sistema za proizvodnju veštačkog snega i instalacijom cevovoda dužine 5.400 metara na Gobelji, 97 odsto ski centra Kopaonik pokriven je sistemom za veštačko osnežavanje.

Urađena je i nova vodoakumulacija Crvene bare, iz koje će se crpeti voda za veštački sneg. Završena su i dva nova vezna ski puta - Duboka dva - Kneževske bare i Gvozdac - Ledenice, a postavljeni su i radari (merači brzine) na stazama Duboka i Sunčana dolina.

Na stazi Marine vode postavljen je sistem za merenje vremena na kome će skijaši i borderi moći da izmere svoje prolazno vreme. "Skijališta Srbije" su otvorila i tri nova prodajna mesta na Kopaoniku, koja se nalaze u Upravnoj zgradi preduzeća.

"Skijališta" će prvi put organizovati razne promocije, u okviru kojih će skijaši imati mnogobrojne pogodnosti u vidu popusta na smeštaj, ski školu i ski kartu.

Kompletan smeštajni kapacitet hotela "Grand" i apartmanskog kompleksa "Konaci" je u potpunosti renoviran i opremljen u skladu sa najvišim standardima i spreman za predstojeću zimsku sezonu, koja počinje 6. decembra, objavilo je preduzeće "MK mauntin rizort".

Izgrađen je novi spoljni bazen sa džakuzijem, koji će imati toplu vezu sa zatvorenim bazenom u hotelu "Grand", poput modernih evropskih spa centara. Ukupna vrednost investicije u modernizaciju najvećeg hotelskog kompleksa na Kopaoniku, u poslednje tri godine iznosi 20 miliona evra.

Kopaonik - Panèiæev vrh (Foto: wikipedia.org, Ratko Božoviæ)

Za goste hotela "Anđela", usluge dečijeg kluba. animacija i profesionaolna briga o deci, kao i kompletan bebi program biće uključene u cenu smeštaja u toku cele zimske sezone, kao i velnes i spa sadržaji.

Od 6. do 9. decembra, "MK Mauntin rizort" će u saradnji sa "Skijalištima" Srbiije, po treći put organizovati manifestaciju "Otvaranje skijaške sezone". Za tu priliku, najavljeni su koncerti, sportska takmičenja i brojne vredne nagrade.

"MK Mauntin rizort" je i ove godine za svoje goste obezbedio dvodnevni besplatan ski-pas u toku prvog ski i snoubord vikenda na Kopaoniku. Paket od četiri dana i tri noći u apartmanima "Konaci" - de luks, iznosi 59 evra po osobi.

Prema rečima generalnog direktora Nikole Avrama, prodaja aranžmana uveliko traje, a cene smeštaja ostale su nivou prošlogodišnjih.

ATD "Putnik" nudi svoja dva hotela "Klub A" i "Putnik". Hotel "Klub A" sa autentičnim šarmom planinskog ambijenta, smešten je na samo nekoliko metara od samog turističkog centra Kopaonika. Tradicionalna srpska kuhinja, koja se služi u restoranu, jedan je od zaštitnih znakova hotela.

Ljubitelji zimskih sportova se mogu dobro uređenom stazom dovesti sa Pančićevog vrha do hotela i od hotela do nove četvorosedežnice "Sunčana dolina".

Od ove godine "Putnik" je omogućio svojim klijentima da putem sajta www.putnik.com, rezervišu i plate svoj boravak u hotelima, korišćenjem platnih kartica ili ukoliko to gost želi putem bankovnih transfera. Proces rezervisanja i plaćanja platnim karticama je pojednostavljen i maksimalno skraćuje vreme za rezervisanje.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.