Izvor: B92

Ovo odmaralište izgrađeno u obliku pravougaonika nalazi se u Les Sybelles oblasti u Francuskoj. U Le Corbier-u možete doživeti pravi odmor, budući da u njegovom krugu nema saobraćaja, ali zato postoje tržni centri i mnoge dečje zanimacije.

Le Corbier ima 220 staza dugačkih ukupno oko 75 kilometara. Adekvatan ski pass vam omogućava da skijate i u drugim odmaralištima Les Sybelles-a; Albiez Montrond, La Toussuire, Les Bottieres, St Colomban des Villards, St Jean d’Arves i St Sorlin d’Arves.

Odmaralište se nalazi na visini većoj od 1.500 metara, pa je skijanje i snoubord moguć tokom cele sezone. Iako Le Corbier ne oskudeva sa prirodnim snegom, na 10 kilometara ski staza nalazi se 170 snežnih topova.

Ukoliko želite da skijate na većoj nadmorskoj visini, možete iskoristiti neki od 22 ski lifta koji prevoze i do 28.000 skijaša i bordera svakog sata. Aerodrom se nalazi na dva sata udaljenosti, pa u La Corbier možete doći i na kratak odmor.



Le Corbier je idealan za početnike i srednje dobre skijaše. Takođe, tu postoje odlični parkovi za snoubord, zbog čega ga posećuju ljubitelji ovog sporta iz cele Evrope.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.