Izvor: B92

Svetski poznat sajt o putovanjima "Big 7 Travel" objavio je svoju zvaničnu listu "50 najboljih plaža na svetu 2022", a na 12. mestu se našla i jedna plaža iz Hrvatske.

Lista najboljih plaža se pravi četvrtu godinu zaredom i rangira svetske plaže koristeći zbirne rezultate lokacija sa Plavom zastavom, popularnost na društvenim mrežama i prethodnih rezultata u medijima.

Ovogodišnja lista je raznolika: sa kristalnim lagunama, plažama sa ružičastim peskom i mnoštvom ostrva.

Prema "Big 7 Travel", najbolja plaža na svetu za 2022. godinu je Plaja Končal u Kostariki.

Na drugom mestu se nalazi Tirkiz Bej u Australiji, a slede Grejs Bej na ostrvima Turks i Kaikos, Sijesta Bič na Floridi, Punta Moskito (Meksiko), kao i Tajna laguna (Filipini), San Frutuozo (Italija), Pedn Vounder (Engleska) , Boulders Beach (Južna Afrika), Reynisfjara Beach (Island).

Na 12. mestu se našla plaža Zlatni rat ili Zlatni rog u Bolu na Braču.

"Zlatni rat je najspektakularnija od svih plaža u Hrvatskoj. Nije samo njen oblik ono što je čini tako lepim i jedinstvenim. Šljunkovita plaža je okružena kristalno čistim morem, koje prelazi od tirkizno plave do tamnoplave za samo 10-20 metara. Decenijama stari borovi pružaju hlad. Ovde nećete želeti da izađete iz tople vode“, piše Big 7 Travel.

U prvih 50 se nalaze i dve grčke plaže (Navajo sa Zakintosa na 17. i Elafonisi na 46. mestu), egipatska Naama bay na 33. mestu i Fig Tree Bay na Kipru na 31. mestu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.