Izvor: B92

Kada bi se ime kineske planine Tijanmen prevelo, značilo bi "Nebeska kapija". Taj naziv je dobila zbog velikog rascepa u sredini stene koji deluje poput sjaja portala druge dimenzije.

Tijanmen se nalazi u Nacionalnom parku Džangđijađije, a kako bi ljudi bili nadomak "Nebeske kapije", napravljena je staza koja okružuje planinu. Staza je napravljena tako da svi imaju priliku da obiđu nacionalni park iz potpuno drugog ugla.

Staza deluje veoma nesigurno, samim tim što je na toj visini, ali za adrenalinske zavisnike ovo je idealna prilika da "prošetaju kroz oblake". Nalazi se na više od 1.400 metara visine, a čak i da se ne plašite visine, ovde bi vas uhvatila jeza.

Ali oni koji ne strahuju da će staza pasti i koji umesto o nesigurnosti razmišljaju o onome što ih okružuje, uživaju u pogledu na okolne planine, ali i na prirodu koja sasvim drugačije izgleda kada je posmatrate sa te visine.

Na toj visini se događa i da oblaci okruže planinu i zaklone pogled ka zelenilu, ali oni kojima se to dogodi uvek mogu da se hvale kako su zaista bili među oblacima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.