Izvor: B92

Najnoviju verziju Džokera, u tumačenju Hoakina Finiksa, mnogi smatraju najboljom do sada, a stepenice iz filma "Džoker" postale su prava atrakcija.

Iako je film Toda Filipsa premijerno prikazan pre manje od dva meseca, već je osvojio nagradu Zlatnog lava na 76. međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, a stepenice na kojima Džoker (Hoakin Finiks) igra već su postale turistička atrakcija.

Jedna scena u filmu prikazuje lik Artura Fleksa- Džokera kako u svom ludilu igra na stepenicama dok se pozadini čuje pesma Garija Glitera “Rock and Roll Part 2“.

Ljubitelji Džokera su pronašli stepenice koje se povezuju Šekspirovu ulicu i Anderson aveniju u Bronksu u Njujorku i od njih napravili atrakciju, a Instagram su "preplavile" fotografije i video snimci obožavaoca koji pokušavaju da oponašaju ples Džokera.

Bronks je deo Njujorka koji prati "loš glas" zbog visoke stope kriminala. Ali sada je ovom delu grada pored zoološkov vrta, Botaničke bašte i Jenki stadiona dodat još jedan razlog da turisti istraže "problematičan kraj".

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.