Izvor: B92

Navigacija koja radi svuda u svetu, ali u Italiji samo izaziva probleme...

Italijanski grad Baunej postavio je znak na kojem se ističe da je korišćenje Gugl mapa strogo zabranjeno. Na ovaj korak vlasti su se odlučile jer su za dve godine čak 144 osobe pozvale pomoć jer nisu znale gde se nalaze zbog loše Gugl navigacije.

Putevi u ovom primorskom gradu nisu dobro naznačeni na aplikaciji, pa su mnogi izgubljeni turisti bili nemoćni čak i da pokrenu automobile jer su se našli pored puta:

“Sve je ovo zato što ljudi voze po navigaciji Gugl aplikacije, koja pogrešno navodi na našim putevima“, rekao je gradonačelnik Bauneja Salvador Korias za novinsku agenciju Ansa.

Problemi nastaju kada turisti odluče da istražuju okolinu bez prethodnog plana, a posledice se kasnije odnose na upravu grada, ali i na same putnike koji ponekad pretrpe i veliku materijalnu štetu.

Ovo nije jedino mesto u Italiji da ova aplikacija “pogreši“, dešava se da navodi putnike da voze duž kanala u Veneciji, gde je potpuno zabranjen automobilski saobraćaj, piše “Travel and leisure“.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.