Izvor: B92

Zamislite celu Vojvodinu pod vinogradima i sa 200 vinarija, jer tolika je najveća vinska ruta na svetu.

Istočno od Kejptauna u Južnoj Africi nalazi se region koji se prostire na oko 22.300 kvadratnih kilometara i predstavlja najveći vionogradarski region.

Kejp Vajnledns je region pod vinogradima u kojem postoji preko 200 vinarija, a 150 je moguće turistički posetiti.

Oblast se prostire u regionu Stelenboš, u čijem centru se nalazi istoimeni grad, po kojem je ova vinska ruta dobila ime.

Posetioci mogu da obilaze nepregledne vinograde, vekovima stare podrume, da probaju najraznovrsnija vina i uživaju u dobroj hrani. I sve to u prelepom prirodnom okruženju – u toploj dolini okruženoj visokim planinskim vrhovima, piše Travel magazine.

Turistička organizacija Kejp Vajnlendsa nude i mnogobrojne druge aktivnosti. Obilazak vinograda na konjima, obilazak parka sa lavovima, krokodilima, moguće je posetiti dolinu leptira ili mineralne izvore. Lista aktivnosti je raznolika u zavisnosti od toga u kom ste delu prostrane regije.

Vinogorje Kejp se prostire u dužini preko 300 kilometara, a graniči se sa Kejptaunom. U ovoj velikoj vinskoj ruti nalazi se mnogo manjih, a one koje se nalaze uz granicu sa ovim gradom su prava turistička atrakcija.

Kejp Vajnlends je poznat i po svojoj kuhinji, pa možete uživati u obilnim obrocima ili u lokalnom organskom voću, maslinama ili siru dok isprobavate koje vino najviše odgovara vašem ukusu.

Prostrane vinograde je moguće videti i iz druge perspektive. Potrebno je samo da se odlučiti da li ćete leteti helikopterom ili balonom preko izbrazdanih livada i zelenih planina.

A pošto je planinarenje zastupljeno, postoje staze ukoliko biste želeli da sve ovo obiđete pešaka ili na biciklu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.