Izvor: B92

Poslednjih godina postao je trend da se “daleke destinacije” posećuju tokom zimskih meseci, što ne čudi ako se ide na mesta gde je tada leto i lepo vreme. Odmor za dušu i telo u tropskim krajevima u vreme kada je ovde sneg i temperature u minusu?! Zvuči egzotično i primamljivo.

Ipak, ovo nije situacija ako planirate da putujete na Bali. Iako za putnike sa naših prostora svakako spada u daleke destinacije, prelepo indonežansko ostrvo ima takvu klimu da u periodu od novembra do aprila padne najveća količina kiše, pa bi ove mesece trebalo izbegavati ako želite da uživate u lepotama Balija.

Foto: Promo

Zašto bi trebalo da razmislite o putovanju na Bali u septembru ili oktobru?

Iako "glavna sezona" obuhvata jul i avgust, bilo bi bolje izbeći ove mesece, osim ako ste ljubitelj velike gužve i cena koje znatno porastu baš u ovom periodu (od cene hotelskih usluga, do cene suvenira).

Foto: Promo

Za sve koji žele da uživaju u lepom vremenu, razgledanju ostrva i aktivnostima sa manje gužve i po cenama nižim i do 50% u odnosu na visoku sezonu, septembar i oktobar su definitivno meseci koje bi trebalo planirati za putovanje na Bali. Broj kišnih dana je još uvek mali, a tad je i najbolje vreme za sportove na vodi, ronjenje, surfovanje…

Foto: Promo

Mnogi turisti iznajmljuju kola ili motore kako bi videli što više od ostrva, pa nije zanemarljivo napomenuti da su gužve na ulicama znatno manje u baš u ovom periodu.

Foto: Promo

Ono što svakako spada u "ne propustite" na Baliju su famozni pejzaži i kulturno bogatstvo. Tanah Lot je najimpozantniji hram na ostrvu. Uz njega tu su i hramovi Uluwatu i kompleks hramova Besakih.

Pogled na Tegallalang terase riže je panoramski pogled koji je nešto magično, a posebno iskustvo pričiniće vam i poseta Šumi majmuna koja se nalazi na rubu Ubuda. Kada budete obilazili Ubud, obavezno par sati posvetite čudesnom Ubud marketu umetnosti. Kažu da ukoliko želite najčudniji, najopušteniji i odmor koji će da vas podmladi – obavezno posetite Ubud.

Foto: Promo

Ukoliko rešite da ove jeseni uživate na plažama i u lepotama Balija, pogledajte ponudu agencije Filip Travel, jer možete naći zaista raznovrsnu ponudu hotela, a cene paket aranžmana sa avionskim prevozom sa uključenim taksama i smeštajem se kreću od 850€ po osobi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.