Izvor: 24sata.hr

Ove plaže ne samo da su predivne, već su po nekim stvarima jedinstvene u svetu - tu je jedna čije more noću svetluca, zatim plaža ružičaste boje, plaža s vrućom vodom, skrivena plaža i pustinjska plaža.

Ružičasta plaža u Indoneziji

Foto: Thinkstock

Nalazi se na ostrvu Komodo u Indoneziji, a toliko je neobična da imate osećaj kao da ste ušetali u scenu neke lepe Diznijeve bajke. Nazivaju je jednom od najlepših na svetu, a prepoznatljiva je po svojoj ružičastoj boji koju joj daju mikroskopski sitna stvorenja - foraminiferi. Ona proizvode crvenkasti pigment na koralnim grebenima. Kada se sitni komadići korala pomešaju s peskom, nastaje ova predivna boja.

Pustinjska plaža u Brazilu

Foto: Thinkstock

Nalazi se u Nacionalom parku Lensois Maranjensis, i to ne uz more, već usred pustinje. Reč je o predivnim lagunama sa savršeno belim peskom. Najbolje vreme za putovanje na ovo odredište je od maja do septembra, kada je sve puno života, a mogu se videti i ribe. Nakon toga se lagune postupno isuše, a od februara ponovo počnu da se pune vodom.

Skrivena plaža u Meksiku

Kupanje i ronjenje na ovoj plaži je poseban doživljaj. Skrivena plaža nalazi se na vulkanskom ostrvu Marijeta, a do nje se dolazi plivanjem ispod stene. Plaža je dugo bila skrivena od očiju javnosti, ali kada su njene fotografije prvi put obišle svet, mnogi su poželeli da je vide.

Svetlucava plaža na Maldivima

Foto: Thinkstock

Za ovu plažu kažu da je kao noćno nebo puno zvezda. Nalazi se na ostrvu Vadho, a zovu je "More zvezda". Kada padne mrak, voda postane toliko svetlucava da je teško odvojiti pogled s nje. Za to su zaslužni fitoplanktoni koji svetle kada su uznemireni. Upravo ta plaža popularna je destinacija za odlazak na medeni mesec jer je bajkovita i vrlo romantična.

Plaža s vrućim izvorima na Novom Zelandu

Foto: Thinkstock

Ova jedinstvena oaza nalazi se na poluostrvu Koromandel. Tamo geotermalna izvorska podzemna voda stvara mehuriće nalik onima u džakuziju. Temperatura vode je oko 60 stepeni Celzijusovih, a posetioci kopaju bazenčiće u pesku, čekaju da se napune vodom, pa se izležavaju u njima, piše 24sata.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.