Izvor: B92

Brojni posetioci iz svih krajeva sveta koji su prisustvovali jučerašnjem zvaničnom svečanom otvaranju muzeja Luvr Abu Dabi, imali su jedinstvenu priliku da vide i niski prelet aviona A380, vodeće letelice u floti avio-kompanije Etihad ervejz, iznad zdanja muzeja, koje je delo istaknutog arhitekte Žana Nuvela.

Spoljašnji izgled letelice je za ovu priliku, osim prepoznatljivog koncepta "Sva lica Abu Dabija", dopunjen i zvaničnim logotipom Luvra Abu Dabi, koji se našao na svakom od četiri motora.

Etihad ervejz je takođe iskoristio priliku da snimi seriju spektakularnih fotografija preleta i napravio kratak film, u režiji perspektivnog domaćeg reditelja Ahmeda Abdulkadera, koji je sniman iz aviona i iz same zgrade muzeja. Osim toga, dva posebno opremljena helikoptera su letela iznad Abu Dabija kako bi snimili vazduhoplov dok leti iznad muzeja, koji se nalazi u kulturnom distriktu Sadijat glavnog grada UAE.

Piter Baumgartner, generalni direktor avio-kompanije Etihad ervejz, je ovim povodom izjavio: "Uz ista osećanja koja nas prate od kada smo prošlog meseca potpisali ugovor o partnerstvu sa muzejom Luvr Abu Dabi, Etihad ervejz je danas počastvovan što igra značajnu ulogu u otvaranju ove veoma važne univerzalne institucije."

"Abu Dabi sada može ponosno da zauzme svoje mesto među najpoznatijim kulturnim destinacijama u svetu, a kao nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, spremni smo da doprinesemo dovođenju miliona gostiju u naš dom da bi neposredno doživeli ovo savremeno čudo umetnosti i humanizma. "

Avioni A380 i Boing 787 u floti avio-kompanije Etihad ervejz su prepoznatljivi po višestruko nagrađivanim enterijerima, koji su osmišljeni pod uticajem arhitekture i pejzaža Abu Dabija, uključujući i dizajn plafona i projekciju svetlosti u zonama za ukrcavanje, salonu, u prvoj klasi i Etihad rezidenciji u avionu A380, kao i stilizovano osvetljenje u studijama biznis klase u oba tipa aviona - sve je to inspirisano spektakularnom kupolom Luvra Abu Dabi i efektom "kiše svetlosti", koji podražava način na koji sunčeva svetlost prolazi kroz lišće palmi u pustinjskoj oazi.

Etihad ervejz je u oktobru zaključio prvo ekskluzivno platinasto partnerstvo sa muzejom Luvr Abu Dabi i postao njegov zvanični avio-prevoznik.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.