Izvor: Tanjug

Autor: {"id":450338,"id_news":1313027,"name":"","surname":"Tanjug"}

Snimak najvišeg staklenog mosta na svetu koji izgleda kao da puca pod nogama posetilaca toliko je uznemirio pojedine korisnike interneta da su iz uprave Severnog parka morali zvanično da objasne o čemu je reč.

Naime, na ploče na mostu u Handanu, u provinciji Hebej, ugrađeni su infracrveni senzori koji izazivaju specijalne efekte, tako da izgleda kao da staklene ploče pucaju pod teretom težine turista, navode kineski medji.

Zaposleni u parku su saopštili da će turisti biti ubuduće obavešteni o efektima koji ih čekaju dok prelaze most, a da će, u slučaju da stvarno dođe do pucanja staklenih ploča, on biti odmah zatvoren.

Most dug 266 metara podignut je na litici i nalazi se na 1.180 metara nadmorske visine. Takozvano pucanje staklenih ploča praćeno je zvučnim efektima pucanja stakla, a pokreću ga infracrveni senzori na nekoliko panela blizu kraja mosta.

Širom Kine u turističkim mestima ima oko 60 staklenih mostova, ali ovaj u provinciji Hebej je prvi koji je instalirao efekat pucanja stakla.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.