Izvor: B92

Najsevernija prestonica na svetu je možda mali grad, ali je tokom godine prepuna raznovrsnih festivala, a odlikuje je i inovativna restoranska scena, kao i odlični kulturni prostori i dešavanja. Jednom rečju, idealno mesto za kraći odmor.

Veličina grada omogućava posetiocima da ga celog obiđu pešaka. I pored toga, Rejkjavik ima energiju velikog grada i potpuno moderan izgled.

Najbolje ga možete sagledati sa vrha tornja crkve Halgrimskirkja, najveće na Islandu.

Obala malog jezera Tjornin idealno je mesto za šetnju.

Nedaleko od stare luke nalazi se Harpa, gradski kulturni centar i koncertna dvorana, koju zbog njene arhitekture vredi posetiti i kada nema nikakvih dešavnja.

Restoranima i kafeima dominira neonordijiski stil, po kome postaju sve prepoznatljiviji u svetu. Ipak, jedno od najomiljenijih mesta za brzi zalogaj, na koje će vas meštani odvesti, jeste tradicionalni islandski hot-dog kiosk.

Ko poseti Rejkjavik leti moći će da iskoristi veoma duge dane. Ko, ipak, želi da uživa u polarnoj svetlosti, moraće da dođe zimi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.