Izvor: B92

Vijetnamska avio kompanija VjetDžet (VietJet) obaćala je da će svo osoblje njihovih aviona na novoj liniji Ho Ši Min - Džakarta biti potpuno odeveno, nakon što su indonežanske vlasti izrazile svoju zabrinutost zbog toga.

Ta niskotarifna kompanija istakala se 2012. godine, kada je na svom letu od Ho Ši Mina do odmarališta Nja Čang, na jugu Vjetnama, ugostila izbor za mis u bikiniju.

Kompanija je tada kažnjena novčanom kaznom od 20 miliona donga (oko 880 dolara), ali su zbog toga stjuardese u bikinijima postala njen sinonim. VjetDžet ih od tada stalno korisiti u svojim reklamnim kampanjama.

Zbog takve reputacije, po najavi otvaranja leta za Džakartu, konzervativne vlasti te muslimanske zemlje su izrazile ozbiljnu zabrinutost.

Zbog toga je zamenik direktora komapanije Džej Lingesvara izjavio da će svo osoblje biti potpuno odeveno na tom letu.

"Posvećni smo tome da obezbedimo najbolju moguću uslugu indonežanskom tržištu", izjavio je on, dodajući da je VjetDžet naučio šta treba da radi na osnovu iskustva sa linijom koju drži za Maleziju.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.