Izvor: B92

Ako mislite da su vaša iskustva sa hotelima loša, pročitajte neka od iskustava ugostiteljskih radnika koja su podeljena na Reditu, a koja prenosi Independent.

1. Ništa

"Soba je bila totalno ispražnjena. Slike, nameštaj, TV, krevet - sve je nestalo. Fen je bio iščupan iz zida. Odneli su sve što nije bilo prikucano za zidove ili pod. Pošto nismo znali kako su lopovi to izveli, pogedali smo snimak sa sigurnosne kamere. Počinioci su parkirali kombi ispod sobe i sa drugog sprata bacali sve što su stigli. Najcrnje je što je žena, koja je iznajmila sobu, to učinila pod pravim imenom, i platila noćenje validnom kreditnom karticom. Stvarno ne znam šta je očekivala. Kada smo je pozvali, pokušala je da vrati stvari koje su oštećene tokom bacanja. Na kraju je uhapšena."

2. Kada puna... kože

"Muškarac koji se 'nenormalno' ljuštio ostavio je gomilu kože posle kupanja u kadi. Nažalost, kada je voda isparila, koža se zalepila za kadu. Trebala mi je čitava večnost da je sastružem."

3. Prljavština od mesec dana

"Imali smo gosta koji je ostao u sobi mesec dana, a nikada nismo uspeli da počistimo jer mu je na vratima uvek stajao znak 'Ne uznemiravaj'. Kada je konačno otišao, usledio je pravi horor. Smrad je bio nepodnošljiv. Posteljina nikada nije menjana, na WC šolji je bilo sasušenih tragova urina i izmeta, a gost je imao naviku da žvaće duvan, koji je pljuvao svuda po sobi. Sedeo je tako nezgodno da je točkićima na stolici napravio rupe u tepihu."

4. Golotinja

"Jedna dama je jednom toliko očajnički želela da joj očistim sobu da me je pustila unutra dok je bila naga. Nažalost, u tom trenutku nismo imali na raspolaganju mnogo čistih peškira, pa nismo imali šta da joj damo da ogrne, ali to joj nije smetalo."

5. Krv

"Pronašli smo krv. Ne malu mrlju, ili baricu. Krvi je bilo po zidovima, posteljini, na tepihu... svuda. Naravno, odmah smo pozvali policiju, ali ženu koja je prethodno odsela u sobi nigde nismo uspeli da nađemo. Ko zna da li su je ikada pronašli. Soba je neko vreme bila van opticaja, sve dok istraga nije završena. Drugi slučaj - posuda sa ledom bila je puna fekalija. Stajala je na komodi, onako opušteno, kao da je to najnormalnija stvar na svetu. Radim u jednom od najgorih hotela na svetu. Mislim da bih komotno mogla da sastavim listu od 100 najgorih stvari koje sam do sada zatekla."

6. Kuhinja iz pakla

"U sobi je odsedala porodica čiji je dom izgoreo u požaru. Malo je reći da su bili užasni. Muškarac nam je stalno dobacivao seksističke komentare, njegova žena vrištala na nas jer ga 'zavodimo', a deca su histerisala svaki put kad bi nestalo sapuna. Jednom prilikom, kada nisu bili tu, ušli smo da očistimo. Smrad u dečakovoj sobi nije mogao da se podnese. Najgore je bilo kada smo došli do kuhinje. Ispostavilo se da je dečak stavio sopstveni izmet u mikrotalasnu i zagrejao ga. U frižideru smo pronašli tegle s pijavicama... Ubrzo su izbačeni, a ja sam dala otkaz. I danas imam traume od toga."

7. Ostaci noktiju

"Kada radite u hotelu, vremenom se toliko naviknete na čišćenje bljuvotine, krvi i izmeta, da više i ne reagujete na to. Međutim, u sobi dva gosta pronašli smo ogroman broj isečenih noktiju - bilo je ih na stotine. Kao da je neko uzeo punu kesu i rasuo je svuda po sobi. Delovalo je nekako uznemirujuće. Gosti su u sobi ostali samo za vikend."

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.