Apel s Bahama: Turisti, prestanite da nam kvarite svinje

Big Mejdžor Kej popularnost duguje svinjama koje se slobodno šetaju, igraju i kupaju sa posetiocima, ali im preti neočekivana opasnost.

Dnevnik.hr
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Jedna je od najvećih atrakcija na Bahamima - Plaža svinja - dom je mnoštva pitomih životinja. Turisti iz celog sveta dolaze kako bi se fotografisali s četvoronožnim prijateljima i uživali na belom pesku.

Međutim, turisti im doslovno ugrožavaju život tako što ih hrane grickalicama, čokoladicama i daju im pivo, a stanovnici ostrva smatraju da je tako neodgovorno postupanje izazvalo misterioznu smrt šest svinja u februaru. Sada apeluju na posetioce da svinjama ne daju ništa od hrane za ljude, ma koliko im se umiljavale.

Inače, smatra se da su svinje na ostrvo doveli mornari, koji se nikad kasnije nisu vratili po njih. Preživele su hraneći se ostacima i otpadom koje je donosilo more s brodova. Ipak, neki smatraju da je cela priča dobro promišljena reklama lansirana kako bi privukla veći broj turista.

Prati B92 na Viberu

Zanimljivosti

Zavirite u novi najveći kruzer na svetu (VIDEO)

U novom kruzeru kompanije Rojal Karibijan " Simfoni ov siz" porodice s decom moći će da rezervišu neki od apartmana u kom se iz spavaće sobe u dnevnu možete spustiti toboganom, prijavljivaće se uz pomoć nove tehnologije prepoznavanja lica, a sve to biće dostupno od aprila naredne godine.

Zanimljivosti ponedeljak 16.10. 10:17 Komentara: 6
strana 1 od 720 idi na stranu