Izvor: news.com.au

Autor: {"id":425679,"id_news":1291139,"name":"","surname":"news.com.au"}

Avion može da preveze na stotine putnika svakog dana i zato nije čudo što u putničkoj kabini ima mnogo bakterija. Međutim, iznenadiće vas koje je mesto u putničkoj letelici ubedljivo najprljavije.

Sajt Travel Math poslao je mikrobiologa da prikupi uzorke iz aviona i utvrđeno je da su najprljavija mesta stočići na preklapanje.

Neko bi možda rekao da su najprljaviji toaleti, ali oni imaju visoko mesto na listi prioriteta kada je reč o čišćenju letelice.

Prema podacima objavljenim na sajtu Thrillest, između kraćih letova u najboljem slučaju, osoblje pokupi najočigledniju prljavštinu usisivačem i isprazni džepove za otpatke. Neretko se avion ostavi preko noći neočišćen, a osoblje tek ujutru prebriše naslanjače za ruke, stočiće, ekrane i pokupi mrve sa podova.

Međutim, dubinsko čišćenje i dezinfekcija događa se tek na svakih 35 do 55 dana i to u kompaniji Junajted erlajns, dok recimo Delta temeljno čisti svoje avione jednom u 90 ili čak 100 dana.

Dakle, sledeći put kad budete putovali avionom, ne dodirujte lice i dezinfikujte ruke.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.