Izvor: B92

Kada je studio Volt Dizni u saradnji sa kompanijom Paramaunt odlučio da snimi film o Popaju na interesatnoj lokaciji na Malti, verovatno nisu ni mogli da pretpostave da će mesto postati prava turistička atrakcija.

Da bi ostvarili svoju nameru te 1979. godine, rešili su se na izgradnju sela. Ekipa od 165 ljudi je sedam meseci gradila selo od 19 drvenih građevina. Film "Mornar Popaj", sa Robinom Vilijamsom u glavnoj ulozi, premijerno je prikazan u decembru 1980. godine.

A post shared by Gunes Mamatoglu (@xenaita) on

I danas, 37 godina kasnije, sve građevine stoje na malom ostrvu na Malti, pretvorene su u muzej na otvorenom. Osim simpatičnih kućica u Popajevom selu se mogu naći i vodene tramboline, mini golf, vinarije, igraonice, muzej, a posetioci mogu da uživaju i u vožnji brodom.

Posebnu atrakciju čine i venčanja koja se organizuju na ovom simpatičnom mestu, a na meniju su i specijaliteti sa spanaćem. Omiljeni suvenir je svakako konzerva spanaća sa likom mornara Popaja.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.