Izvor: B92, Roksanda Babiæ

Autor: {"id":408408,"id_news":1276048,"name":"","surname":"B92, Roksanda Babi\u00e6"}

Kad nemate baš mnogo slobodnog vremena, a želite da pobegnete iz grada, imate na raspolaganju više opcija za jednodnevne izlete.

Jedan od njih je Segedin u Mađarskoj, koji je od Beograda udaljen 221 km. Krenite rano ujutro kako biste iskoristili dan i Glavni Sečenji Trg, Zavetnu crkvu, i Srpsku pravoslavnu crkvu. Nedaleko od centra je i čuveni akva park.

Ako ste više za uživanje, nego za obilaske lokaliteta, dobar izbor je Morahalom, Banja Eržebet gde se možete potpuno opustiti. Udaljen je dva i po sata vožnje, a ostatak dana možete provesti u kupanju u otvorenim i zatvorenim bazenima, sauni i na toboganima.

Temišvar u Rumuniji nalazi se na 161 km od Beograda i u njemu treba obići Trg pobede, na kojem su zdanje Opere i nacionalnog teatra, Sabornu crkvu Banatske mitropolije, kip vučice koja doji Romula i Rema i Trg slobode, na kojem se nalaze stara gradska većnica.

Izvanredno iskustvo doživećete i obilazeći dvorce Vojvodine - Kulpin, Fantast, Sokolac i kaštel Ečka, a ljubitelji etno ambijenta mogu ga pronaći u Etno selu Stanišići kod Bijeljine u Bosni i Hercegovini.

Višegrad, grad na krajnjem istoku Republike Srpske poznat je po mostu ovekovečenom u delu "Na Drini ćuprija" našeg jedinog nobelovca Ive Andrića i može biti dobar izbor za jednodnevni izlet.

Oni koji se odluče za spa uživanciju, prava destinacija je Bukovička banja u Aranđelovcu i hotel "Izvor", dok oni koji samo traže odmor od gradske vreve, mogu pronaći mirno utočište na Kosmaju u Country club hotelu Babe, kompleksu sa otvorenim bazenom, ergelom konja, stazom za jahanje, teniskim terenima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.